Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 - 2 / 2013

LIKE

Datum: 28. 1. 2013
Autor: Magda Hettnerová

Kdo se moc ptá, málo googlí. To je heslo dnešní doby a jak praví “Neznámý autor”: člověk vznikl omylem přírody, ale zahyne chybou počítače. Možná, uvidíme. Co však vidíme už teď, je rychlost, s jakou uhání vývoj nových technologií kupředu. 

Tytam jsou časy, kdy se milenci zvali na rande dopisy, kdy se šťastné i méně šťastné události oznamovaly telegramem a dávno pryč jsou doby, kdy se člověk na ulici mohl schovat před rozmary počasí do telefonní budky. Telefonní budku dnes už uvidíte maximálně ve filmu jako birazní dopravní prostředek do jiných světů – je jedno, jestli se díváte na Matrix nebo na Harryho Pottera a dopis vám přijde leda tak z úřadů. Se svými blízkými a přáteli jste neustále ve spojení aniž byste se museli zvednout od stolu a váš slovník je plný nových slov, o kterých vaši rodiče neměli ve vašem věku ani potuchy (někteří možná nemají dodnes). Mládež se už neschází venku například “u garáží”, ale na “fejsu”, kde se virtuálně “lajkuje”, sdílí nebo se naopak maže z profilů na důkaz nenávisti. Svět se zmenšil a vtěsnal do obrazovek a displeyů telefonů.

A protože ani my nemůžeme tento trend pominout, najdete náš časopis všude tam, kde to “žije”. Na našich webových stránkách www.florence.cz najdete pravidelně aktualizované zpravodajství, v rubrice Florence plus odborné články, které nevyšly v časopise a také novinky našich partnerů. V sekci Vzdělávání je pro vás připravený přehled všech zdravotnických škol v ČR od středních až po vysoké přehledně rozdělených podle krajů a v sekci Kariéra se můžete nejen podívat po novém zaměstnání, ale také si sami podat inzerát, pokud nějaké místo sháníte. Všichni předplatitelé dostanou v brzké době e-mailem přihlašovací údaje a společně s nimi i přístup nejen ke všem recenzovaným článkům v plném znění, ale i do archivu všech čísel. Recenzované články, které nevyjdou v časopise budou zveřejňovány na webu, stejně jako ostatní odborné články. A protože se náš časopis snažíme neustále zkvalitňovat a zlepšovat, můžete se i na webu těšit v brzké době na novinky. Samozřejmostí je i naše facebooková stránka, na níž se dozvíte o aktualitách na našem webu a jejímž prostřednictvím s námi můžete komunikovat. Máte-li nějaké zajímavé postřehy, náměty, dotazy nebo i perličky z praxe, napište nám a podělte se o ně s ostatními. Ty nejlepší otiskneme v časopise. A protože jak pravil Jan Amos Komenský: “Hra je radost. Učení při hře jest radostné učení,” připravili jsme pro vás v letošním roce několik zajímavých kvízů o ceny a chybět nebudou ani soutěže. Sledujte proto náš časopis, web i facebook a dobře se bavte.

Magda Hettnerová, šéfredaktorka

 

Pozn.: V editorialu minulého čísla jsem omylem uvedla chybně zákon č. 372/2011 Sb. Za chybu se omlouvám.

 

 
  • tisk
  • předplatit si