Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2013

Nej sestřička 2013 vyhrála i cenu sympatie Florence

Datum: 4. 11. 2013
Autor: Magda Hettnerová

Již popáté se letos konala soutěž Batist Nej sestřička 2013, do níž se přihlásilo téměř pět set sester. Z nich bylo nakonec vybráno deset finalistek, které se o titul Nej sestřička 2013 utkaly během slavnostního večera v sobotu 19. října v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě.

V porotě, která bodovala výkony finalistek v celkem čtyřech disciplínách, zasedlo padesát sedm porotců. Kromě osobností. oblasti medicíny, jako např. bývalý ministr zdravotnictví doc. MUDr. Leoš Heger, CSc., psychiatr MUDr. Jan Cimický, CSc., gynekolog. sexuolog MUDr. Radim Uzel, CSc., aj., byly mezi nimi. tváře známé ze světa šoubyznysu – herec Jan Přeučil, jeho manželka Eva Hrušková, Uršula Kluková, Kateřina Kornová či medailista Jan Štěrba. mnoho dalších. Celý večer moderovala Štěpánka Duchková.

Mezi jednotlivými disciplínami,. nichž se finalistky představily, odpověděly na otázky poroty, předvedly své schopnosti jako modelky, ale hlavně své odborné znalosti. schopnosti zdravotních sester, se na pódiu vystřídala řada známých umělců. Největším potleskem odměnilo publikum zpěvačku Naďu Urbánkovou. Ta své vystoupení zakončila bonmotem, který podle svých slov nedávno vymyslela: „Pro kariéru. zdravou stolici stačí jediné – netlačit.“

Svou otázkou porotce pobavil sestřičky. publikum herec Jan Přeučil, který se finalistky zeptal, jakou větu říká pacientům nejčastěji. „Položte se tady na lůžko,“ zněla její odpověď. V rámci večera předvedly finalistky. zdravotní oděvy od firmy Zdravtex. šaty. butiku Saxana Náchod. Baobab Police nad Metují.

Nejvíc hlasů poroty stejně jako čtenářů časopisu Florence získala finalistka s číslem 10 Zdena Oldřichová
foto: David Novotný

Na slavnostním večeru nesměla chybět ani celá řada sponzorů. partnerů soutěže, kteří z finalistek vybírali také své „Nej sympatie“. Hlavním mediálním partnerem akce byl časopis Florence, který také uděloval Cenu Nej sestřička sympatie Florence. Pro finalistku, která ji získá, mohli čtenáři hlasovat na webu www.florence.cz. Nejvíce hlasů nakonec získala osmapadesátiletá Zdena Oldřichová, která pracuje na anesteziologicko- resuscitačním oddělení Nemocnice Boskovice. Nezískala si však jen sympatie čtenářů Florence, ale celé poroty, takže se nakonec stala absolutní vítězkou, nositelkou titulu Nej sestřička 2013 odnesla si řadu hodnotných cen včetně zájezdu do Dubaje.

Na závěr večera ještě předal generální ředitel firmy Batist Medical, a. s., Ing. Tomáš Mertlík finanční dar Hospicu sv. Anežky České. Červeném Kostelci. Oblastní charitě Červený Kostelec. „Celá tato akce je především poděkováním pro zdravotní sestřičky za jejich náročnou obětavou práci,“ řekl na závěr organizátor soutěže David Novotný.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si