Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 7 - 8 / 2014

Výlet na Svatý Kopeček

Datum: 4. 7. 2014
Autor: J. E.

Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o zážitek z exkurze do hospice na Svatém Kopečku u Olomouce, kam nás, dobrovolnice pracující v Citadele, vzala paní Kopecká z hospicu Citadela (Diakonie ČCE) společně s paní Šímovou s dobrovolnického centra ADRA dne 23. května 2014, abychom měly možnost porovnat náš hospic s podobným zařízením.

Tato návštěva pro nás byla velmi přínosná a zajímavá. Po celou dobu se nám věnovala sympatická a ochotná sociální pracovnice, která nás zařízením provázela. Prohlédly jsme si celý hospic včetně ukázky pokoje, kaple a pietní místnosti. Také jsme si poslechly výklad o historii tohoto místa.

Následně jsme si prohlédly baziliku Panny Marie, která je opravdu nádherná.

Jedna z nás dobrovolnic, paní S., nám zpříjemnila výlet krásnou hrou na klavír, který byl volně přístupný v blízkosti baziliky.

Příjemně naladěné jsme si zašly do nedaleké restaurace na oběd, po kterém následoval zákusek s kávou v místní cukrárně a potom procházka do nedaleké zoologické zahrady. Prohlídku zoo jsme si náramně užily, protože nás během celého dne provázelo krásně slunečné počasí, i když trochu foukalo.

Celý den vládla skvělá a pohodová nálada a všechny jsme si výlet báječně užily. Nakonec nás milá paní Kopecká, příjemně unavené, bezpečně odvezla domů.

J. E., dobrovolnice hospice Citadela

 
  • tisk
  • předplatit si