Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 9 / 2014

Sebevědomá a v kondici i po čtyřicítce? Jde to

Datum: 1. 9. 2014
Autor: Žena po 40 sebevědomá a v kondici

Žena po 40, sebevědomá a v kondici. Tak zní název knihy MUDr. Jany Martincové a dalších dvanácti specialistů, v níž autorka sama na sobě vyzkoušela tipy a triky, které pomohou ženě po čtyřicítce vypadat mladší, svěží a krásná.

Na vzniku této knihy, kterou vydalo nakladatelství B abyonline v roce 2013, se podílela celá řada dalších lékařů z různých oborů, jako je stomatologie, dermatologie či gynekologie. Cílem této knihy je ukázat všem ženám, že i ve zvyšujícím se věku lze úspěšně odolávat „zubu času“ a nejen vypadat, ale hlavně se cítit skvěle.

před omlazením, po omlazení, rok po omlazení
před inventurou, po inventuře dle Ženy po 40, rok po inventuře

Na celkem 196 stranách se 431 fotografiemi je rozpracováno desatero pro ženu po čtyřicítce. Po úvodu následuje kapitola věnovaná péči o kůži (najdete v ní kompletně nafocený omlazující proces co nejpřirozenějšími metodami, které zlepšují kvalitu kůže, provedený korektivní dermatoložkou MUDr. Petrou Trojanovou), následuje líčení krok za krokem, kapitola věnovaná ženské sexualitě, interní problematice (preventivní prohlídky a očkování, které je vhodné po čtyřicítce absolvovat), gynekologické péči o ženu (těhotenství po čtyřicítce), péči o zuby, zdravé výživě, zdravému vaření (osmnáct výtečných receptů proti stárnutí, které uvařil přední český šéfkuchař na poli zážitkové gastronomie), zdravému cvičení (pět cviků k postavě jako ze žurnálu) a na závěr najdete i kapitolu věnovanou módě a oblékání aktivních zralých žen. Jako modelky pro knihu zapózovaly v modelech Gábiny Páralové i herečky Bára Kodetová a N ela Boudová. A jak se po absolvování všech kúr a proměn cítila MUDr. Jana Martincová? „Po inventuře, kterou jsem díky této knize absolvovala, jsem po čtyřech měsících o osm let mladší a o čtyři kila lehčí, s vypracovanou postavou (v pase mám o 10 cm méně). Naučila jsem se sama vkusně a svěže líčit, srovnala jsem se hormonálně, naučila jsem se pečovat o svou pleť, tělo a zuby, dohnala jsem potřebná očkování a společně s lékaři jsem si vytvořila systém specializovaných preventivních prohlídek, které vzhledem k naší rodinné zátěži potřebuji. No a v neposlední řadě se i ve svém věku učím vhodně stravovat a vařit,“ uvádí v závěru knihy lékařka. A pro ty, které kniha zaujala a chtějí ve své proměně pokračovat, vznikly i webové stránky www.zenapo40.cz, na kterých najdou další tipy a inspiraci.

Žena po 40 sebevědomá a v kondici

 
  • tisk
  • předplatit si