Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 10 / 2015

Nic neběží rychleji než léta (Publius Ovidius Naso)

Datum: 12. 10. 2015
Autor: Magda Hettnerová

Prvních deset let je v lidském životě převratná doba. Dítě se během nich zbaví plenek, zahodí dudlík i dupačky a z matčina klína se přesune do školních lavic. Desáté narozeniny jsou proto důvodem k pořádným oslavám.

I my máme důvod slavit. Letos v říjnu totiž uplyne přesně deset let od chvíle, kdy se na českém trhu poprvé objevil časopis, jenž dostal do vínku jméno zakladatelky moderního ošetřovatelství, anglické ošetřovatelky Florence Nightingale. Naše Florence se sice zatím nedožila tak požehnaného věku jako ona dáma, ale i tak už dokázala za deset let svojí existence odvést na poli ošetřovatelství značný kus práce. Svým obsahem pomáhá nejen všeobecným sestrám a porodním asistentkám, ale všem nelékařským zdravotnickým pracovníkům při jejich práci, studiu, ale i v běžném životě. Stejně jako ona „dáma s lampou“ dostala i naše Florence ke svému jménu symbol olejové lampy na znamení toho, že přináší světlo poznání, jež má zaplašit stíny nevědomosti. Uděláme vše pro to, aby toto světlo nikdy nezhaslo. K tomu však potřebujeme vás, naše čtenáře. Uvítáme proto jakékoli vaše připomínky, rady či návrhy, o čem byste si chtěli na našich stránkách číst a jak bychom mohli náš časopis ještě vylepšit. Své postřehy a návrhy nám pište na adresu redakce: florence.redakce@ambitmedia.cz. Budeme za ně rádi.

A protože žádná pořádná oslava se neobejde bez dortu a gratulací, nebudou chybět ani v tomto čísle našeho časopisu. Dárek v podobě knížky z nakladatelství Euromedia od nás dostanou všichni naši předplatitelé. A nám už nezbývá než sfouknout pomyslných deset svíček na dortu a vykročit tou správnou nohou do dalších let. Děkujeme, že jste s námi.

Přeji vám hezké čtení,

Magda Hettnerová, šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si