Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2016

Druhé setkání ohrožených druhů

Datum: 14. 11. 2016
Autor: Lenka Šnajdrová

Už podruhé pořádalo Ošetřovatelství.info školicí a zábavný víkend (nejen) pro sestry, jehož smyslem je osobně se poznat, vyměnit si zkušenosti, nabrat nové znalosti a také se pobavit a odpočinout si. Školicího a relaxačního víkendu, který se konal ve dnech 14.–16. října 2016 v Penzionu Jakartovice, se účastnily, jak jinak, samé ženy.

Školicí program byl opravdu bohatý. Velký úspěch měly přednášky zaměřené na spolupráci s kolegy – cizinci, rizika ošetřovatelské péče pro pacienty i personál, novinky z podiatrie a spolupráce s laboratoří. Jedna kolegyně odvážně vystoupila s osobním tématem psychické poruchy.

foto: autorka

Největším hitem byla návštěva Muzea ošetřovatelství ve Slezské nemocnici v Opavě. Velký dík patří Mgr. Lence Hankové, náměstkyni ředitele pro ošetřovatelskou péči, která nám obětovala sobotní volno, aby nás muzeem provedla. Řada z nás se ocitla v době svého mládí, kdy jsme oblékaly modrobílou uniformu, skládaly skleněné stříkačky a četly Zdravotnickou pracovnici. Muzeum vzniklo za velkého úsilí samotné paní Hankové a materiálu už má tolik, aby zaplnil menší dvoupatrovou budovu.

Materiál se ovšem stále shání, máte-li proto k dispozici cokoli „historického“, můžete to zaslat na adresu: Mgr. Lenka Hanková, náměstek ředitele pro ošetřovatelskou péči, Slezská nemocnice v Opavě, p. o., Olomoucká 470/86, Předměstí, 746 01 Opava.

V sobotu odpoledne zbyl čas na cvičení zumby – lekce byla plná smíchu a výborné nálady. Večer měla zcela v režii manažerka zábavy Lenka Tichá, která nachystala Halloweenskou party. Tolik strašidel penzion jistě ještě neviděl a opět se potvrdilo, že české zdravotnice jsou neuvěřitelně kreativní.

Loučily jsme se nerady, ale se slibem, že na jaře jedeme zase.

 

Lenka Šnajdrová, Ošetřovatelství.info

 
  • tisk
  • předplatit si