Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 - 2 / 2018

Jistá je jenom změna

Datum: 14. 2. 2018
Autor: Bc. Magda Hettnerová

Začátek je nejdůležitější součást každé práce, říkal řecký filozof Platón. I my stojíme na začátku. Začátku nového roku, o němž zatím nevíme, co nám přinese. Jedno je však už teď jisté, nevyhneme se změnám. A změny se týkají i našeho časopisu, který bude v letošním roce vycházet jako dvouměsíčník.

Nemusíte se však bát. Věřím, že ani tento fakt mu neubere na atraktivitě a že vás, naše čtenáře, bude i nadále vzdělávat a bavit. Také letos, stejně jako v letech předchozích, se budeme snažit přinášet vám aktuální a atraktivní témata nejen z oblasti ošetřovatelství, informovat vás o aktuálním dění, přinášet vám rozhovory se zajímavými lidmi a reportáže z míst, do nichž byste se možná sami nepodívali.

V tomto prvním, lednovo-únorovém dvojčísle, které jsme věnovali tématům dermatologie a geriatrie, se můžete dočíst, jak to vypadá v jednom ze SeniorCenter rakouské společnosti SeneCura, která patří v současné době k největším soukromým provozovatelům domovů pro seniory a domovů pro seniory se zvláštním režimem v ČR a svou nabídku neustále rozšiřuje. Za rozhovorem jsme se pak vydali na Kliniku dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice v Motole, kde jsme s MUDr. Josefem Mališem hovořili o nejčastějších dětských onkologických onemocněních. Právě na ně poukazuje Den dětské onkologie, který se bude letos konat v sobotu 17. února. Nechybějí samozřejmě ani další naše pravidelné rubriky, články z praxe, zprávy z konferencí a mnoho dalšího.

Přeji vám hezké čtení a do nového roku hodně zdraví a štěstí. Neboť jak napsal německý spisovatel Erich Maria Remarque: „Štěstí leží okolo nás. Je třeba ho jen zvednout.“

Bc. Magda Hettnerová, šéfredaktorka Florence

 
  • tisk
  • předplatit si