Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2018

Na každém konci je nový začátek

Datum: 14. 6. 2018
Autor: Bc. Magda Hettnerová

Květen je nejen lásky čas, ale také měsíc, kdy si připomínáme výročí narození „dámy s lucernou“, Florence Nightingaleové. Ženy, jejíž usilovná práce na poli ošetřovatelství dokázala tento obor pozdvihnout a ovlivnit nadlouho do budoucnosti a jejíž narození dodnes slavíme Mezinárodním dnem sester.

K jejímu odkazu se hlásí i náš časopis, mj. tím, že si její jméno vypůjčil do svého titulu. Před šesti lety, na měsíc přesně, jsme vám představili časopis Florence v novém kabátě a s novým vedením. Za tu dobu se Florence několikrát lehce graficky proměnila, přibyly v ní nové rubriky, některé starší naopak zanikly, ale vždy jsme se snažili, aby vám přinášela aktuální a zajímavé informace nejen z oboru ošetřovatelství, ale i z jiných oblastí zdravotnictví. Náš cíl byl vždy jediný – aby vám byla Florence nejen praktickým rádcem a zdrojem informací, ale i pomocníkem při studiu, a také aby vám přinášela zábavu a potěšení. Snad se nám to dařilo.

)Během těch šesti let Florence vyrostla z dětských střevíčků – v roce 2015 jsme společně oslavili desetileté výročí její existence – a přehoupla se do období „puberty“. A protože toto období je i v lidském životě spojeno s řadou proměn, stojí dnes i Florence na prahu další etapy své existence. Čeká ji nové vedení a nová budoucnost.

Toto číslo, které jsme tentokrát věnovali odbornému tématu stomatologie a dentální hygiena, a ve kterém se dočtete např. o tom, jak by měla vypadat péče o nevidomého pacienta v ordinaci dentální hygienistky nebo jaká je role sestry v péči o pacienta se zubní náhradou, je poslední, které od mě dostáváte. Ráda bych se s vámi na tomto místě rozloučila a poděkovala vám za vaši přízeň a spolupráci.

A abych se s vámi rozloučila tak, jak bylo mým zvykem, vypůjčím si na závěr slova bývalé první dámy USA Eleanor Rooseveltové: „Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům.“

Přeji vám tedy hezké čtení, a ať se i vaše krásné sny vyplní,

Bc. Magda Hettnerová, šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si