Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2009

XV. královéhradecké ošetřovatelské dny

Datum: 5. 11. 2009
Autor: Bc. Hana Ulrychová; Mgr. Ivana Vašátková, Ph.D.

Mezinárodní kongres Královéhradecké ošetřovatelské dny se konal ve dnech 10.–11. září. Pořádala ho FN Hradec Králové ve spolupráci s LF UK v Hradci Králové, Českou asociací sester – Region Hradec Králové a Nadací pro rozvoj v oblasti umělé výživy, metabolismu a gerontologie.

Hlavními tématy Dnů byly: ošetřovatelská péče v klinických oborech, speciální ošetřovatelská péče v oboru porodnickém a gynekologickém, preanalytická fáze laboratorních vyšetření (spolupráce laboranta a sestry) a vzdělávání nelékařských pracovníků.

V rámci slavnostního zahájení kongresu byla předána cena děkana fakulty za celoživotní práci a zásluhy pro obor ošetřovatelství. Z rukou děkana LF UK v Hradci Králové prof. MUDr. Vladimíra Paličky, CSc., ji převzala významná sestra Jaroslava Pečenková u příležitosti svého životního jubileua.

Úvodní přednášku přednesla Mgr. Vendula Pírková, ředitelka odboru vzdělávání a vědy MZ ČR. Dále na kongresu zaznělo na 80 přednášek a proběhl workshop Asertivní komunikace, který připravila Psychiatrická klinika FN Hradec Králové.

Kongres měl i letos tradičně vysokou účast. Celkem se ho zúčastnilo na 1100 odborníků i hostů. Dík patří všem, kteří se na přípravě kongresu podíleli a jejichž zásluhou dosáhl i letos své již tradičně vysoké odborné úrovně. Příští, již XVI., královéhradecké ošetřovatelské dny se budou konat ve dnech 16. až 17. září 2010.

Bc. Hana Ulrychová, hlavní sestra FN Hradec Králové,

Mgr. Ivana Vašátková, Ph.D., zástupkyně hlavní sestry FN Hradec Králové

 
  • tisk
  • předplatit si