Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2009

Den sester v ZOO

Datum: 8. 6. 2009
Autor:

Květen je měsícem, kdy sestry většiny zdravotnických zařízení pořádají podle svých možností a invence Mezinárodní den sester. Originální oslavy v pražské zoologické zahradě zorganizoval letos na 21. května už potřetí Úsek ošetřovatelské péče Všeobecné fakultní nemocnice.

Součástí slavnostního setkání bylo i tentokrát předání finančního daru určeného pro mladou lamu alpaku Florence, pokřtěnou po zakladatelce moderního ošetřovatelství. Každoročně pro ni sestry z VFN pořádají finanční sbírku, jejíž výtěžek v podobě šeku předávají během oslav do rukou ředitele ZOO PhDr. Petra Fejka.

Pěkné dárky si sestry nadělují i samy sobě. Drobné upomínkové předměty pro všechny, ale hlavně pak veřejné ocenění těch nejlepších. Jejich jména vyhlásil jako každoročně ředitel VFN MUDr. Jan Bříza, CSc., MBA. Spolu s ním jim na pódiu blahopřáli hlavní sestra nemocnice Anna Chrzová a za Českou asociaci sester Růžena Wagnerová. Oceněny byly Ivana Václavíčková, vedoucí laborantka Ústavu toxikologie a soudního lékařství úseku toxikologie, Zora Síbková, staniční sestra porodních sálů Gynekologicko-porodnické kliniky, Olga Krpatová, vrchní sestra Urologické kliniky a Eva Tlapáková, vrchní sestra Kožní kliniky.

Text jš Fota jš a Václav Kříž

 
  • tisk
  • předplatit si