Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 9 / 2009

Kde najdeme informace o změnách ve vyhlášce o zkouškách

Datum: 7. 9. 2009

V červnu tohoto roku vydalo ministerstvo zdravotnictví ve Sbírce zákonů České republiky v částce 56 vyhlášku č. 189/2009 Sb., o atestační zkoušce, zkoušce k vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu, závěrečné zkoušce akreditovaných kvalifikačních kursů a aprobační zkoušce a o postupu při ověření znalosti českého jazyka (vyhláška o zkouškách podle zákona o nelékařských zdravotnických povoláních). 

Ministerstvo touto vyhláškou nahradilo vyhlášku č. 394/2004 Sb., kterou se upravují podrobnosti o konání atestační zkoušky, zkoušky k vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu, závěrečné zkoušky akreditovaných kvalifikačních kursů, aprobační zkoušky a zkušební řád pro tyto zkoušky.

(Na webových stránkách Florence www. florence.cz – Florence plus/Aktuality – najdete výpis zásadních změn v jednotlivých ustanoveních.) Odpovědným pracovníkům akreditovaných zařízení poskytnou pracovníci ministerstva a pověřené organizace metodickou a konzultační pomoc. Kontakty: Odbor vzdělávání a vědy MZ ČR, Mgr. Jana Pelcová, tel.: 224 972 851, e-mail: jana.pelcova@mzcr.cz Pověřená organizace: Oddělení specializačního vzdělávání a evidence, Gabriela Jindřichová, telefon: 543 559 581, e-mail: jindrichova@nconzo.cz Oddělení řízení kvality a hodnocení vzdělávání, Mgr. Františka Ertlová, te- lefon: 543 559 521, e-mail: ertlova@ nconzo.cz Naděžda Doubková (zkouška k vydání osvědčení, aprobační zkouška), telefon: 543 559 352, e-mail: zkouska@nconzo.cz

 
  • tisk
  • předplatit si