Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 9 / 2009

Platí nová pravidla pro průběh specializačního vzdělávání

Datum: 7. 9. 2009

Na konci července ministerstvo zdravotnictví na svých webových stránkách zveřejnilo novelu meto­dického pokynu k zákonu č. 96/2004 Sb., O podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů, kterými se stanoví pravidla průběhu studia pro účastníky specializačního vzdělávání.

Ministerstvo tento metodický pokyn novelizovalo v souvislosti se zabezpečením specializačního vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků dle ustanovení §§ 50–60 zákona č. 96/2004 Sb., v platném znění, o nelékařských zdravotnických povoláních. Podle nového metodického pokynu postupují akreditovaná zařízení, která jsou oprávněna uskutečňovat vzdělávací program specializačního vzdělávání, a pověřené organizace. Podrobnější informaci o novele zájemci najdou na webových stránkách Florence www.florence.cz (Florence plus/Aktuality).

Ministerstvo zdravotnictví doporučuje všem, kteří realizují či hodlají realizovat specializační vzdělávání, aby tento metodický pokyn pečlivě prostudovali a osvojili si všechny potřebné informace. Odpovědným pracovníkům akreditovaných zařízení poskytnou pracovníci ministerstva a pracovníci pověřených organizací metodickou a konzultační pomoc. V současné době ministerstvo pověřilo realizací atestačních zkoušek NCONZO Brno, IPVZ Praha, Fakultní nemocnici v Motole, Praha, a Fakultní Thomayerovu nemocnici s poliklinikou, Praha.

Kontakty: Odbor vzdělávání a vědy MZ ČR, Bc. Andrea Kesziová, telefon 224 972 551. E-mail: andrea.kesziova@mzcr.cz Mgr. Jana Pelcová, tel.: 224 972 851, e-mail: jana.pelcova@mzcr.cz Pověřená organizace NCONZO, Brno: Gabriela Jindřichová, Oddělení specializačního vzdělávání a evidence, tel.: 543 559 581, e-mail: jindrichova@ nconzo.cz Mgr. Františka Ertlová, Oddělení řízení kvality a hodnocení vzdělávání, tel.: 543 559 521, e-mail: ertlova@nconzo. cz, www.nconzo.cz Pověřená organizace IPVZ, Praha: Marie Bartošová, Zařazování do specializačního vzdělávání, tel.: 271 019 251, e-mail: databanka@ipvz.cz Eva Sabudková, Realizace atestačních zkoušek, telefon 271 019 331, e-mail: sabudkova@ipvz.cz, www.ipvz.cz

 
  • tisk
  • předplatit si