Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 2 / 2010

Akcent se představuje

Datum: 5. 2. 2010
Autor: Redakce Florence

V minulém čísle Florence jste jistě zaznamenali speciální přílohu Akcent, kterou pro vás připravila a po celý rok bude připravovat Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR. Redakce se rozhodla zařazovat ji doprostřed časopisu, abyste si ji mohli bez problémů vytrhnout a uložit pro pozdější potřebu. Každá příloha totiž bude obsahovat řadu informací, které ocení ti z vás, kdo jsou právě u VZP pojištěni nebo kdo mají její klienty mezi svými pacienty.

Všeobecná zdravotní pojišťovna vás bude pravidelně informovat o svých aktivitách, projektech a návrzích, které jsou užitečné pro vaši práci. Bude sledovat, za jakých podmínek pracujete, zda jste například v uplynulých měsících dostali na základě veřejného vládního příslibu 15 procent přidáno (máte první příležitost, proč se vrátit k Akcentu z Florence č. 1 – najdete v něm i rady, jak postupovat, pokud se tak nestalo). V přílohách VZP se dozvíte mnohé o svých právech, ale také o nových kompetencích a úkolech – pracovní úkoly vám přibudou například tehdy, pokud se váš kolega praktický lékař pro děti a dorost nebo praktik pro dospělé zapojí do programu kvality péče Akord, který organizuje rovněž VZP. Zdá se, že tato práce navíc některým z vás zajistí vyšší plat/mzdu a mnohým i samo pracovní místo, o které byste třeba mohli v době krize přijít rozhodnutím lékaře obejít se bez vaší spolupráce. V pravidelném Akcentu získáte ale také řadu informací, které budou současně užitečné i vašim pacientům. Dozvíte se tu o nových pobočkách VZP, o různých „bonboncích“ v pojištění, o zajímavých soutěžích a dalších akcích. Přílohy vám mohou posloužit jako edukační materiál pro doporučení nových nebo pozapomenutých služeb, které VZP svým klientům poskytuje. Minulý Akcent vám například připomněl záslužnou a oblíbenou akci

Mořský koník, kterou můžete doporučit i svým pacientům – rodičům 6- až 17letých dětí s příslušnou indikací. Akcent se v podtitulu nazývá informačním kanálem VZP. Největší zdravotní pojišťovna v České republice chce i jeho prostřednictvím upevnit vztahy se zdravotnickými pracovníky nelékaři, potvrdit, že doceňuje vaši nezastupitelnou a vysoce náročnou práci, a ukázat, že není partnerem pouze lékařů, ale i sester, porodních asistentek a dalších zdravotníků nelékařských profesí. Ráda by dokázala, že toto partnerství přináší vzájemný prospěch.

Příjemné a poučné čtení Akcentu a celé Florence vám přeje redakce.

 
  • tisk
  • předplatit si