Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2010

Nevěra a její zvládání

Datum: 3. 5. 2010

/ Laura Janáčková / Maxdorf 2008, 96 s. / Edice Psychologie všedního dne / Sv. 1 ISBN: 978-80-7345-155-4 / Cena: 195 Kč / Formát: 110 x 190 mm, brož.

Na počátku manželství je téměř každý přesvědčen o tom, že nevěra je něco, co ho nemůže potkat. Statistiky ale uvádě­jí neúprosná čísla - během manželství je nevěrných 65 % ženatých mužů a 46 % vdaných žen, 60 % manželství se rozvá­dí, z toho u poloviny je důvodem nevěra.

Publikace je jakousi pomocnou ru­kou pro každého, kdo se setkal s part­nerovou nevěrou a musí ji nějak řešit. Seznamuje ho s možnými zdroji a mo­tivacemi promiskuitního jednání, po­máhá mu zorientovat se v nastalé situa­ci, popisuje jednotlivé fáze psychického prožívání partnerovy nevěry, ukazuje, jak překonat počáteční šok, jak je mož­né bojovat se smutkem a vztekem, kte­rý ho ovládá, jak opět posílit sebevědomí, popisuje psychosomatické důsledky nevěry u podváděných. Shrnuje na pří­kladech prožitky žen a mužů, kteří jsou nuceni postavit se čelem k partnerově nevěře, a rozebírá základní možnosti vyřešení nevěry. Zabývá se ale i prožit­ky dětí, kterých se nevěra rodičů bez­prostředně dotýká. Rozvod rodičů pro ně ve většině případů bývá už napořád určitým handicapem. Na konkrétních příkladech dokazuje, že se nevěra pře­žít dá a že není nutné ji vnímat jen jako poruchu vztahu, ale zároveň i jako šan­ci na pozitivní změnu.

 
  • tisk
  • předplatit si