Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 9 / 2010

NANDA INTERNATIONAL. NANDA – Ošetřovatelské diagnózy. Definice a klasifikace 2009–2011

Datum: 5. 9. 2010
Autor: Praha: Grada Publishing, a. s., 2010

Grada Publishing, a. s., Praha 2010, 480 S. ISBN 978-80-247-3423-1

První a našem trhu jediný oficiální překlad aktuálního a doplněného vydání ošetřovatelských diagnóz NANDA pro období 2009-2011. Na rozdíl od všech domácích pub­likací s podobným tématem (např. Kapesní průvodce zdra­votní sestry) obsahuje kniha doplněný a zatím úplný výčet aktuálních ošetřovatelských diagnóz (podle NANDA Inter­national), neupravuje terminologii podle českých specifik a seznam není nijak doplňován a pozměňován. Asociace sester USA (NANDA) v pravidelných intervalech seznam ošetřovatelských diagnóz doplňuje a rozšiřuje, a tak je se­znam pravidelně rozvíjen a aktualizován.

Oficiální překladatelkou publikace je Mgr. et Bc. Pav­la Kudlová, Ph.D. Recenze českého překladu se ujala prof. PhDr. Valérie Tóthová, Ph.D., z Jihočeské univerzity v Čes­kých Budějovicích.

Vydání knihy je výsledkem dlouhodobé snahy a složitých jednání nakladatelství Grada a jeho spolupracovníků se zahraničními partnery. Proto i obálka a provedení publikace je stejné jako u ostatních oficiál­ních překladů v zemích EU i mimo ni.

Problematika diagnóz v ošetřovatelství se úzce váže na ošetřovatelský proces a jeho fáze. Kniha je potřebnou pomůckou pro studentky, sestry a vyučující oboru ošetřovatelství a porodní asistence.                    

redakce

 
  • tisk
  • předplatit si