Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2012

Pořád se něco děje

Datum: 5. 11. 2012
Autor: Magda Hettnerová

Pořád se něco děje, tvrdil herec Miroslav Donutil v jenom ze svých zábavných pořadů, a měl pravdu. Také uplynulý měsíc byl nabitý událostmi, které buď kolem nás propluly, aniž bychom je stačili vůbec zaznamenat, nebo se nás naopak bytostně dotkly. 

Z rádia, novin i z televize jsme se mohli dozvědět, že policisté obvinili další lidi zapletené do aféry s jedovatým metylalkoholem, který si vyžádal další oběti, že v krajských a senátních volbách zvítězila levice, která převálcovala pravici v jedenácti z třinácti krajů republiky, v nichž se volilo, a že do senátních křesel usednou například ex-ministryně zdravotnictví doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., prezident Agrární komory ing. Jan Veleba nebo podnikatel Tomio Okamura, a na závěr měsíce přišla ze Soudního dvora Evropské unie  pro někoho zdrcující zpráva, že Česko nesmí prodávat výrobky s názvem Pomazánkové máslo. A zatímco mlékárny se rozhodly proti rozhodnutí bojovat, Češi neváhali a zaplavili internet a sociální sítě obrázky a komentáři na toto téma.

Ale protože život nepřináší jen samé vážné věci, mohli jsme se dozvědět i příjemnější zprávy. Například, že Český ráj je obsypaný jablky, že česká hasičská reprezentace překonala rekord v požárním útoku a z VIII. mistrovství světa v požárním sportu si přivezla bronzovou medaili, nebo že strážníci ve slovenském městě Vysoké Tatry dostali do základní výbavy spreje proti medvědům. Pro medvědy to asi moc dobrá zpráva není, ale pro obyvatele, kteří se cítí ohroženi hladovými šelmami, které si na zimu nestačily nasbírat dostatek borůvek, a proto se nyní stahují k lidským obydlím a prohrabávají kontejnery, jistě je.

A protože i my se řídíme pravidlem, že dobrých zpráv není nikdy dost, připravili jsme si jich pro vás hned několik. Například na straně … se dozvíte, jak dopadl letošní 4. ročník soutěže Batist Nej sestřička, v níž je Florence mediálním partnerem a jejíž velké finále proběhlo v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě v sobotu 13. října. Dozvíte se, která z deseti finalistek si odnesla cenu Nej sestřička Florence, pro niž jste mohli hlasovat na našich webových stránkách www.florence.cz. A také vám s radostí představíme zdravotní sestru Mgr. Marii Bártovou, kterou ani vážný úraz, po kterém zůstala ochrnutá, nepřipravil o optimismus a chuť užívat si života. O její práci a jejím sportovním nadšení, které jí letos vyneslo 3. místo na mistrovství světa v rychlostní kanoistice, se dočtete na straně… A aby těch dobrých zpráv nebylo opravdu málo, můžete se v následujících týdnech těšit i na novou podobu našich webových stránek www.florence.cz. Pochlubí se nejen novou grafikou, ale projdou i obsahovou proměnou. Kromě stávajících rubrik v nich nově najdete i vizitky středních, vyšších odborných a vysokých škol a zprávy našich partnerů, předplatitelé, kteří se zaregistrují, budou mít přístup i do archivu a k celým recenzovaným článkům.

Přeji vám příjemné čtení.

Magda Hettnerová, šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si