Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 4 / 2012

Komora už má svůj název

Datum: 2. 4. 2012
Autor:

Poslední únorový den proběhla další schůze přípravného výboru České komory zdravotnických pracovníků (ČKZP). Pod tímto názvem byla v únoru organizace zaregistrována.

Na programu byly informace z Mi­nisterstva zdravotnictví, další disku­se o vnitřním členění komory, volba vedení přípravného výboru komory a projednání návrhu jednacího řádu, který předložila skupina technických profesí. Za nejvhodnější právní formu (jakýsi základní kámen komory) bylo zvoleno zájmové sdružení právnických osob, přičemž subjekty vstupem do to­hoto sdružení svou právní subjektivi­tu neztrácejí. Hovořilo se také o stano­vách komory, na kterých se nyní začne pracovat, způsobu financování a bylo předloženo k posouzení několik gra­fických návrhů loga komory.

D. Jurásková, prezidentka ČAS

Aktuální informace o novele zákona č. 96/1994 Sb.

Přípravnému výboru byla poskytnu­ta informace o výsledcích nejnovější­ho jednání transformační komise při MZ ČR, pracující na novelizaci záko­na č. 96/2004 Sb. Na tomto plénu bylo navrženo, aby projednávání legisla­tivního návrhu zmíněné novely bylo odsunuto a byl vytvořen zákon zce­la nový, který by vstoupil v platnost 1. ledna 2014. Tento návrh bude před­ložen ministru zdravotnictví. ČAS se bude i nadále podílet na přípravě celoživotního vzdělávání nelékařů a je­jich registraci.

Zvoleno vedení přípravného výboru

Na schůzi bylo provedeno základní čle­nění vedení přípravného výboru, které bude sestávat ze sedmi zástupců skupin členěných podle profesí. Do vedení pří­pravného výboru byli za každou skupi­nu zvoleni její zástupci. Vedení příprav­ného výboru komory tak začalo dnem 29. 2. fungovat. Do měsíce by mělo být stanoveno sídlo ČKZP. Dále se diskuto­valo se o podrobnějším členění vnitřní struktury komory a o kompetencích je­jích jednotlivých subjektů. V této sou­vislosti bylo řečeno, že problematika registru nelékařských zdravotnických pracovníků je jednou z žádoucích kom­petencí komory.

 
  • tisk
  • předplatit si