Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2012

Časy se mění a my s nimi

Datum: 7. 5. 2012
Autor: Magda Hettnerová

Letos uplyne již 192 let ode dne, kdy se v italské Florencii narodila bohatým anglickým rodičům dívka, jež se později proslavila jako „dáma s lampou“, Florence Nightingaleová. Na počest jejího narození se 12. května slaví po celém světě Mezinárodní den ošetřovatelství a Česko není výjimkou.

Náš časopis, který se k odkazu této pokrokové ženy hlásí nejen svým názvem, pro vás při této příležitosti připravil malý dárek.

Jak praví latinské přísloví: Časy se mění a my se měníme s nimi. Jak zjistíte při čtení následujících stran, oblékli jsme Florence do nového moderního kabátu a provedli i řadu dalších změn, které mají za cíl jediné – potěšit vás. I nadále budou ve středu našeho zájmu odborné články a recenzované texty, které jistě využijete při svém studiu nebo v každodenní praxi. Nad jejich kvalitou bude mimo jiné dohlížet i nová redakční rada, s jejímiž jednotlivými členkami se můžete seznámit na stranách 3 a 4. Ale protože Florence je tu pro vás a o vás, budeme vám v nových rubrikách představovat i zajímavé osobnosti z vašeho středu, které si zaslouží pozornost. V tomto čísle je to rozhovor s vrchní sestrou I. chirurgické kliniky VFN v Praze Mgr. Dagmar Škochovou, MBA, která svůj život zasvětila ošetřovatelství a chirurgii. Mimo jiné stála u zrodu sestrami velmi vyhledávané celostátní konference s názvem Pražské chirurgické dny, která se bude letos konat ve dnech 31. května a 1. června v Praze.

Protože je však každý časopis takový, jací jsou jeho čtenáři, budeme rádi, když se s námi budete na jeho obsahu podílet. Podělte se s námi o úspěchy či mimořádnost vašich oddělení, zařízení či nemocnic, vašich ošetřovatelských nebo pečovatelských postupů a stejně tak nám napište, pokud víte o někom z vašeho oddělení, z vaší ambulance či z vaší nemocnice, kdo si pro své mimořádné schopnosti, dlouho a dobře odváděnou práci či pro svou povahu zaslouží pozornost. protože jak praví, tentokrát japonské, přísloví: Nikdo z nás není tak chytrý jako my všichni dohromady.

Magda Hettnerová, redaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si