Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 9 / 2012

Region Mladá Boleslav čerpá zkušenosti i v Londýně

Datum: 3. 9. 2012
Autor: mhe

Pracoviště centrálního nemocničního příjmu v anglickém městě Ipswich navštívily v rámci vzdělávací akce na přelomu května a června členky ČAS, regionu Mladá Boleslav.

„Díky nadšení zaměstnankyně nemocnice, paní Líby, se nám dostalo vřelého přijetí a během příjemně stráveného dne jsme načerpaly odborné, teoretické i praktické zkušenosti,“ uvedla předsedkyně regionu Mladá Boleslav Lucie Kopalová.

Pracovní den zahájil teoretický blok, který obsahoval přednášky z oblasti akutní péče, komunitní péče a paliativní péče. Ke každému tématu mohly účastnice přispět otázkou do diskuze. Diskutovalo se zejména o kompetencích sester pracujících v rámci centrálního příjmu. Zajímavé bylo i představení náplně práce sestry na daném pracovišti, doplněné o pracovní postupy s přesným časovým harmonogramem. Po teoretickém bloku následovaly komentované prohlídky jednotlivých pracovišť oddělení centrálního příjmu. Dva dny z celkových pěti pak strávily účastnice zájezdu v Londýně, který si ještě před cestou domů prohlédly.

mhe

 
  • tisk
  • předplatit si