Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 12 / 2014

Přírodní kosmetika pomáhá i lidem s bolestmi

Datum: 1. 12. 2014
Autor: tz

Léčivou sílu přírodních produktů z Afriky, které produkuje lékař Gaye Papa, už s úspěchem vyzkoušely stovky lidí. Jeho přípravky pomáhají nejen lidem s ekzémy a psoriázou, ale i lidem s nejrůznějšími revmatickými nemocemi.

MUDr. Gaye Papa se narodil v Dakaru a vystudoval medicínu na 1. LF UK. V ČR žije už 30 let a od roku 1999 se věnuje vývoji produktů na podporu zdraví z afrických léčivých rostlin a stromů. „O tom, že bych rád vyráběl léčivé přípravky, jsem uvažoval dlouho, ale definitivně jsem se rozhodl, až když se u mého syna začal objevovat atopický ekzém. Po opakovaném použití kortikoidů jsem si vzpomněl na shea máslo, které se používá v západní Africe právě pro tyto účely,“ popisuje lékař.

Shea máslo, které je u nás chybně nazýváno bambucké máslo, se liší podle způsobu zpracování a výrobky, které je obsahují, mají blahodárné účinky na kůži. Účinky výrobků Dr. Gaye, mezi něž patří nejrůznější krémy, oleje, emulze a soli, potvrzuje také trvalý zájem ze strany odborné veřejnosti. Už několik let je používají sanatoria pro ekzematiky a psoriatiky, mnohé lázně a také dětští lékaři, dermatologové a fyzioterapeuti.

„U výrobků, které jsou na trhu, sledujeme po dobu několika let spokojenost spotřebitelů i to, jak produkty snášejí,“ říká lékař, který se rozhodl výrobky označit svým jménem, protože chtěl, aby zákazníci věděli, že za ně ručí. Osobně také v Africe dohlíží na výběr těch nejkvalitnějších surovin, které pak dováží do ČR. A že jsou zákazníci spokojeni, potvrzuje i Karel Vedral, prezident České asociace pro revmatické choroby. „Při provedených hodnoceních mezi našimi členy byly zjištěny velmi příznivé účinky masážního krému Karitol a nebyl zjištěn žádný negativní poznatek nebo vedlejší účinek,“ řekl. „Všichni pacienti hodnotili velmi dobré účinky krému a rovněž nástup účinnosti byl velmi rychlý. Karitol přinesl velmi rychle zmírnění a většinou i úplné odeznění bolesti,“ popsal. Základem tohoto regeneračního masážního krému je xylopia neboli habešský pepř. Krém si umí velmi dobře poradit i se vstřebáváním otoků nebo modřin po chirurgických či kosmetických zákrocích.

Shea máslo, které obsahují další výrobky, je zase bohaté na přírodní vitaminy, nenasycené mastné kyseliny a rostlinné steroly. Používá se na ochranu, hydrataci a obnovu kožního filmu.

tz

 
  • tisk
  • předplatit si