Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 - 2 / 2015

Kapela Hwězdná pěchota zpestřila dětem Vánoce v nemocnici

Datum: 9. 2. 2015
Autor: Magda Hettnerová

Radost nemocným dětem udělali členové kapely s názvem Hwězdná pěchota, kteří dorazili dva týdny před Štědrým dnem na Kliniku dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze s náručí plnou dárků.

„Protože jsme sami tátové, přemýšleli jsme, kde bychom mohli jak pomoci. Už jsme hráli pro postižené děti z Integračního centra, tak jsme chtěli pomoci zase jinde. A protože mám sestřenici, která je zdravotní sestra, přivedla nás na myšlenku přinést dárky dětem do nemocnice,“ popsal kytarista a zpěvák kapely Radim Flender. Volba padla na Kliniku dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK v Praze. „Uspořádali jsme koncert, na kterém jsme dárky pro děti vybrali,“ řekl. Šlo převážně o pastelky, omalovánky, omyvatelné hračky a podobně. „Samozřejmě, že nás jako první napadli plyšáci, ale protože takové hračky v nemocnici být nemohou, zvolili jsme spíš praktické dárky, které poslouží všem,“ uvedl zpěvák s tím, že na jaře uspořádá kapela pro děti v nemocnici ještě speciální koncert.

Děti dostaly praktické dárky v podobě
pastelek, omalovánek a drobných hraček
foto: Magda Hettnerová

Koše s dárky převzaly z rukou hudebníků vrchní a staniční sestra. „Za všechny sestřičky naší kliniky mohu říct, že si nesmírně vážíme každého, kdo si na děti v nemocnici vzpomene,“ řekla vrchní sestra Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK v Praze Bc. Jana Pyskatá. „Není důležité, že přispěje pouze malým dárkem, ale to, že tím dává najevo svou účast a snahu pomoci. I pro nás je potom odměnou, když můžeme dětem po nepříjemných a bolestivých výkonech udělat radost malou hračkou, omalovánkami nebo alespoň obrázkem,“ vysvětlila. „Tyto malé dárky jsou často mnohem vhodnější než jedna nákladná hračka pro více dětí. Proto bych chtěla moc poděkovat všem členům kapely Hwězdná pěchota za předání těchto dárků, které vybrali od svých fanoušků na svém koncertě,“ dodala vrchní sestra.

Magda Hettnerová

 
  • tisk
  • předplatit si