Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2015

Projekt Edukační centrum zaměřené na zdravý životní styl a sociální oblast

Datum: 8. 6. 2015
Autor: Mgr. Alena Štroblová

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická v Plzni dlouhodobě vzdělává žáky a studenty zdravotnických a sociálních profesí.

Jsme si vědomi toho, že kvalitní, podnětné a moderní prostředí pro odbornou a praktickou přípravu významným způsobem přispívá k motivaci žáků a studentů při studiu i jejich lepší připravenosti na vstup do praxe. Proto ve školním roce 2014/2015 realizujeme s podporou Regionálního operačního programu ROP NUTS II Jihozápad projekt „Edukační centrum zaměřené na zdravý životní styl a sociální oblast“ CZ.1.14./2.4.00/34.03200.

Cílem tohoto projektu je moderně a funkčně vybavit čtyři odborné učebny, které budou využívat zejména žáci a studenti oborů Zdravotnický asistent, Diplomovaná dentální hygienistka, Diplomovaná nutriční terapeutka a Sociální práce. Pořízené vybavení rozšíří možnosti získání praktických zkušeností a dovedností žáků a studentů, zároveň přispěje k efektivnější výuce a využívání interaktivních a moderních výukových postupů.

První dokončenou realizací je vybavení odborné učebny pro výuku zdravotnických asistentů. Protože se v ČR zvyšuje počet seniorů, bylo naším přáním vybavit učebnu tak, aby připomínala a splňovala požadavky na prostory ve zdravotnických zařízeních zaměřených na péči o seniory. Plně si uvědomujeme význam této péče i narůstající poptávku po zdravotnických pracovnících v těchto službách. Proto naše učebna nese název „Edukační centrum senioři“. Místnost je nyní vybavena novým komfortním nábytkem, který plně vyhovuje našim potřebám. Máme dostatek úložných prostor, pracovní pulty sloužící k přípravě a využívání zdravotnických pomůcek i nové hygienické zázemí. Velkou chloubou edukačního centra pro seniory jsou tři moderní elektricky nastavitelná zdravotnická lůžka s nejmodernější antidekubitní matrací. V další fázi projektu budou do učebny umístěny i nové moderní modely pro nácvik ošetřovatelských dovedností.

Nově a kvalitně vybavenou učebnou bychom chtěli přispět ke kvalifikované přípravě budoucích zdravotnických pracovníků a své žáky vhodně připravit na vstup do skutečných zdravotnických zařízení.

Mgr. Alena Štroblová, SZŠ a VOŠZ Plzeň

 
  • tisk
  • předplatit si