Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2015

Změna je život

Datum: 8. 6. 2015

Budou to už 3 roky, co jsem se rozhodla odletět pracovně do zahraničí. Pracovala jsem jako sestra na dětské JIP, bylo mi čerstvých 40, obě moje děti už byly samostatné a já jsem začala přemýšlet, co bych ještě mohla podniknout. Lákalo mě cestování, s manželem jsme vždy plánovali, jak společně někam vyrazíme, až budou děti velké. Svou práci jsem měla ráda, ale také jsem chtěla získávat nové zkušenosti, ke kterým na mé pozici úplně nebyl prostor.

Kamarádka mi jednou vyprávěla o své účasti na informačním setkání společnosti G5 Plus, která zprostředkovává zdravotníkům práci v zahraničí. Zaujalo mě to, ale říkala jsem si, že to není pro mě, hlavně proto, že neumím anglicky. Po nějaké době jsem si na to ale znovu vzpomněla a tak jsem si našla stránky www.g5plus.com. Dozvěděla jsem se, že společnost nabízí přípravný program i pro začátečníky v angličtině jako jsem já. Bylo rozhodnuto.

Začala jsem se s G5 Plus připravovat na to, abych mohla co nejdříve odletět. Se svou konzultantkou jsem si domluvila plán studia angličtiny podle mých časových i studij ních možností. Dostala jsem také cenné tipy a rady, na co se zaměřit, aby bylo moje studium co nejvíce efektivní. Díky pomoci G5 Plus a svojí motivaci jsem úspěšně prošla přípravným programem a zanedlouho jsem získala pracovní nabídku od nemocnice, která pečuje např. o členy národní gardy. V zahraničí jsem strávila 2 roky, které nakonec utekly jako voda. Začátky byly náročné, ale na oddělení pracovalo několik sester z Čech, které mi hodně pomohly. Také moje konzultantka z G5 Plus se mnou i nadále byla v kontaktu, když jsem si s něčím nevěděla rady. Největší zodpovědnost samozřejmě byla na mě, ale s podporou okolí jde vždy všechno lépe.

Pobyt v zahraničí mi umožnil zabezpečit mou rodinu, takže už nemusím tolik řešit fi nance a můžu si užívat života i práce daleko uvolněněji než dříve. Díky zkušenostem ze zahraničí už mě jen tak něco nerozhází a navíc si konečně můžu s manželem plnit sen o cestování po světě…

PR

 
  • tisk
  • předplatit si