Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2016

Sestrou sympatie 2015 se stala sestřička z Nemocnice Kyjov

Datum: 14. 3. 2016
Autor: Magda Hettnerová

Hudba, tanec a zábava ovládly v pátek 12. února 2016 Národní dům na Vinohradech v Praze. Konal se tu již 7. reprezentační ples zdravotních sester, který pořádala agentura We Make Media ve spolupráci s Českou asociací sester (ČAS) jako poděkování všem sestrám a ostatním nelékařům za jejich péči o pacienty.

I letos byla součástí večera volba Sestry sympatie, která se konala již pošesté. Poté, co návštěvníky plesu přivítala prezidentka ČAS PhDr. Martina Šochmanová, MBA, se mikrofonu ujal herec Petr Rychlý, aby přítomné seznámil s přichystaným programem. Na parket pozval tanečníky z taneční školy Astra Praha, kteří přítomným předvedli ukázku ze standardních tanců. Pak už taneční parket ovládly sestry spolu s ostatními nelékaři a jejich doprovod.

V první půli večera vystřídal v roli moderátora Petra Rychlého sportovní komentátor Vojtěch Bernatský, který je již tradičním moderátorem soutěže Sestra sympatie. Na pódium k sobě pozval devět letošních finalistek, které čekalo několik disciplín. Soutěžící s pořadovým číslem šest, kterou lidé poslali svými hlasy do finále, se kvůli nemoci nemohla dostavit. Všechny finalistky moderátor krátce představil a na každou z nich prozradil pikantní perličku z jejího soukromí. Všechny soutěžící se pak přítomným představily při promenádě nejen v pracovním oblečení, které dodala firma d&j styl – partner soutěže, ale i v krásných večerních šatech dalšího partnera soutěže – svatebního salonu Adina.

Vítězkou soutěže a nositelkou titulu Sestra sympatie, o níž rozhodly hlasy návštěvníků plesu, se stala Mgr. Petra Hašlíková, která do Prahy přijela stejně jako loňská vítězka soutěže z Nemocnice Kyjov. Mgr. P. Hašlíková pracuje jako sestra se specializací elektrodiagnostika nervového systému na EEG ambulanci. Druhé místo obsadila Martina Brzobohatá, všeobecná sestra z ordinace praktické lékařky v Mladé Boleslavi, a na třetím místě se umístila další všeobecná sestra Lucie Odehnalová z kardiologické ambulance v Blansku. Vítězku soutěže vyhlásila MUDr. Ivana Kaderková, jednatelka společnosti We Make Media, společně s generálním ředitelem generálního partnera plesu České lékárny holding Ing. Danielem Horákem.

7. reprezentační ples sester zahájila
prezidentka ČAS PhDr. Martina Šochmanová, MBA
fota: We Make Media

Hlavní cenu, zapůjčení automobilu Škoda Rapid na 222 dní, předal v podobě symbolického klíče vítězce Libor Přerost, jednatel hlavního partnera plesu, společnosti Přerost a Švorc Auto. První tři úspěšné finalistky pak dostaly řadu hodnotných cen od všech partnerů akce.

Hodnotné ceny si však odnesli i návštěvníci plesu. I letos totiž byla součástí večera bohatá tombola. Po celý večer hráli přítomným k tanci i k poslechu kapely Gurmania Band, The Party Band a DJ Radek. Půlnočním překvapením pak bylo vystoupení zpěváka Mekyho Žbirky.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si