Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2017

Dne zdraví se zúčastnily stovky lidí

Datum: 6. 11. 2017
Autor: Bc. Magda Hettnerová

Téměř sedm set lidí přišlo v neděli 22. října 2017 do Základní školy Rakovského v Praze 12, aby se tu dozvěděli zajímavé informace z oblasti zdravé výživy, zacvičili si a získali informace o svém zdraví. Již tradičně se tu totiž konal Den zdraví společnosti STOB.

Den zdraví je určen všem lidem, kteří se chtějí zbavit přebytečných kilogramů a nevědí, jak na to, anebo nemají vůli dodržovat svá předsevzetí. Stal se také tradičním setkáním těch, kteří potřebují celoživotní laskavou kontrolu a každý rok si ověřují, jak jsou na tom s tělesnou kondicí.

Jako každý rok byl pro ně i letos připraven bohatý program, v jehož rámci si mohli vyzkoušet různá cvičení pod vedením odborníků a trenérů. V nabídce bylo sedmnáct druhů cvičení, mezi nimi například doubleaerobic, řecké tance, Nordic Walking, tai-chi, cvičení s fitbally či hormonální jóga.

fota: Magda Hettnerová, STOB

V průběhu dne mohli zájemci využít také bohaté nabídky odborných služeb, kdy si mohli nechat například změřit složení těla, zjistit hladinu glykémie v krvi či množství tuku v těle. Výsledky pak mohli konzultovat s odborníky nejen ze STOBu, kteří zájemcům sestavili terapii šitou na míru. V průběhu dne jim byli k dispozici také odborníci na léčbu křečových žil, poradna pro odvykání kouření či správný spánek.

Tradiční součástí Dne zdraví je i prodejní výstava s možností ochutnávek zdravých výrobků. Letošního ročníku se zúčastnilo více než padesát vystavovatelů, z jejichž nabídky mohli zájemci ochutnat například novinky od firmy Meggle, zeleninu Bonduelle vařenou v páře, oblíbené celozrnné sušenky REJ, proteinové tyčinky z cvrččí mouky či ovocné tyčinky Dr. Light Fruit.

Vstup byl po celý den zdarma a jak je vidět z ohlasu návštěvníků, všichni odcházeli spokojeni. „Byla jsem poprvé a byla jsem nadšená. Krásná atmosféra, no prostě ‚všechno nádhera‘. Děkuji za příjemně strávený den,“ píše na webových stránkách www.stobklub.cz například uživatelka s přezdívkou Anina1. Na těchto stránkách organizátora akce – společnosti STOB – se můžete také podívat na fotky z akce a dozvíte se tu i informace o dalších plánovaných akcích.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si