Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 2 - 3 / 2018

Sestry tančily na Žofíně

Datum: 12. 4. 2018
Autor: Bc. Magda Hettnerová

Do slavnostního se oblékli sestry a ostatní nelékaři, kteří společně se svým doprovodem dorazili v pátek 16. března 2018 do Paláce Žofín na Slovanském ostrově v centru Prahy. Konal se tu totiž jediný oficiální ples sester, který pořádala Česká asociace sester (ČAS) ve spolupráci s vydavatelstvím Medical Services.

Ke slavnostnímu duchu společenského večera přispěla i přítomnost významných osobností, které se akce zúčastnily, ať už jako aktivní účastníci, nebo „jen“ jako hosté. Role moderátora se ujal herec Petr Rychlý a celý večer hrála k tanci i k poslechu kapela Golden Big Band Prague. Po úvodních slovech a přivítání od prezidentky ČAS PhDr. Martiny Šochmanové, MBA, se mikrofonu ujali pražský radní Ing. Radek Lacko a ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch. Ten se také postaral o překvapení večera, když společně s kapelou zazpíval hostům k tanci píseň Franka Sinatry New York, New York.

Palác Žofín přivítal zdravotníky i jejich doprovod na jediném oficiálním plese sester, který pořádala ČAS
foto: Medical Devices Mladá fronta

Chybět nemohlo ani taneční vystoupení, o které se postarali vítězové televizní soutěže Když hvězdy tančí herečka Dana Batulková a tanečník Jan Onder. Ten své taneční partnerce také přichystal překvapení, když publiku vyzradil, že herečka slaví ten den narozeniny, a požádal o aplaus ve stoje. Na závěr jejich vystoupení pak obdaroval herečku květinami.

Součástí večera, který si sestry užily naplno, bylo i několik dalších pěveckých vystoupení, o která se postarali zpěváci David Deyl a Jožka Šmukař. Všechny přítomné dámy se také mohly zapojit do soutěže o Královnu plesu tím, že si na své šaty připevnily odznaky s číslem a nápisem Ples sester 2018. Z takto označených dam pak odborná porota vybrala jednu, kterou vyhlásila Královnou plesu. Zkrátka však nepřišli ani ostatní – všichni, kdo měli zájem, si mohli zakoupit lístky do tomboly a zúčastnit se tak slosování o hodnotné ceny. Cena lístku do tomboly byla 50 korun a výtěžek z prodeje bude věnován na dobročinné účely.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si