Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2019

Brněnský veletrh REHAPROTEX nabídne mnoho novinek pro zdravotně tělesně postižené, ale i pro seniory

Datum: 15. 9. 2019
Autor: redakce

Široký sortiment kompenzačních, protetických, ortopedických a rehabilitačních pomůcek, ale i produkty pro aktivní život seniorů představí od 29. 10. do 1. 11. 2019 na brněnském výstavišti veletrh REHAPROTEX, který jako obvykle bude probíhat v bezbariérově přístupném pavilonu A. Prezentovat své výrobky a služby budou také poskytovatelé sociálních služeb, neziskový sektor nebo charitativní organizace s širokou nabídkou originálních výrobků svých klientů. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program přednášek, workshopů, poradenství a vyslechnou si i osobní příběh handicapovaného cyklisty Jiřího Ježka – šestinásobného paralympijského vítěze a mistra světa.

Prezentované výrobky si budou moci sami otestovat. Z Prahy bude vypraven speciální vlak REHAEXPRES, který dorazí až na místo konání veletrhu, k pavilonu A na brněnské výstaviště. Veletrh v krátkém rozhovoru přiblížila paní Šárka Dvořáková, předsedkyně Společenstva výrobců a prodejců zdravotnických prostředků.

Jaký je přínos veletrhu REHAPROTEX pro veřejnost?

Máte od návštěvníků zpětnou vazbu? Byť jsme v době moderní a internetové, věřím, že REHAPROTEX má přínos pro nás vystavovatele i pro návštěvníky. Naše firma je dodavatelem výrobků pro tělesně postižené, pro pečující o tělesně postižené a v neposlední řadě pro seniory. Dodáváme například invalidní vozíky, lůžka, zvedáky, výrobky pro hygienu. Produkty je zákazníkovi potřeba představit, jelikož jsou povětšinou objemné, sloužící k transportu pacienta. Veletrh je pro tyto účely nejvhodnější, protože velká část firem distribuuje své výrobky pouze skrze e-shopy. Zákazník si je zde může osahat, vyzkoušet veškeré jejich funkce a nakonec třeba i zakoupit.

Co byste účastníkům veletrhu doporučila navštívit? Co bude nejzajímavější?

Já mohu mluvit pouze za firmu SIVAK, která plánuje představit několik novinek, ale zároveň připomenout naše stálice na trhu. Pro vozíčkáře bude žhavou novinkou typ aktivních vozíků Küschall od švýcarského výrobce. Stejně tak budeme představovat novinky v pečovatelském portfoliu, jako jsou aktivní zvedáky pro handicapované pacienty, matrace a další.

Komu je veletrh určen? Má co nabídnout všem věkovým skupinám?

Je určen především osobám se zdravotně tělesným postižením, které na veletrhu mohou zhlédnout pomůcky pro usnadnění pohybu a života, dále také pečovatelům, již zde získají informace o produktech, které pak mohou zakoupit do svých ordinací, domovů pro seniory či pro domácí péči. Mohou si je tu osahat a vyzkoušet, navíc u stánku je vždy odborný personál, který ochotně poradí nebo pomůže s výběrem.

 
  • tisk
  • předplatit si