Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 2 / 2021

Editorial

Datum: 13. 4. 2021
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážení a milí čtenáři,

 

zdravím Vás opět nad stránkami našeho dalšího čísla. Situace v naší republice i celém světě je stále velmi vážná, a všichni doufáme, že se již pandemie stabilizuje a budeme se moci vrátit k normálnímu životu. Je to i naším velkým přáním a přejeme Vám, ať máte dostatek sil a energie.

 

Připravili jsme pro Vás pestrou nabídku zajímavých článků. Hlavním tématem čísla, které držíte v ruce, je pediatrie a pneumologie. Z oblasti pediatrie jsme se Vám rozhodli představit Jednotku intenzivní a resuscitační péče, na které po léta působí a o „křehké bojovníky“ pečuje zdravotní sestra specialistka Helena Tlachová. Její poutavé vyprávění najdete na dalších stránkách. Z oblasti pneumologie je vážným tématem správná inhalace, k níž jsme pro Vás připravili seriál Škola inhalace ve spolupráci s Mgr. Ondřejem Šimandlem.

 

Velkým tématem loňského roku byla celosvětová kampaň Nursing Now, jejíž součástí byla v České republice výstava Jsem sestra. Její výsledky Vám představíme s koordinátorkou kampaně Mgr. Danielou Bartoníčkovou.

 

I když jsme všichni v zajetí informací o  postupu nebo doufejme již ústupu epidemie, nesmíme zapomínat na důležité téma prevence, ke kterému se opět vrací náš rozhovor s Petrem Koukalem, tváří STK pro chlapy, nebo péče o vyloučené skupiny obyvatel.

 

Jsme velmi rádi, že Vám můžeme podrobněji představit Národní ošetřovatelské postupy, jejichž záměrem je sjednocení kvality ošetřovatelské péče a kterým se budeme věnovat i v číslech následujících.

 

Věřím, že nové číslo Florence pro Vás bude přínosem a příjemným zpestřením v dnešních náročných dnech.

 

Mgr. Markéta Zbranková
redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si