Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2021

Editorial

Datum: 14. 12. 2021
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

je to neuvěřitelné, ale rok se chýlí ke konci a Florence vám přináší poslední číslo tohoto roku. S nadcházejícími svátky a dobou adventu se již tradičně bohužel místo klidu a pohody pojí spíše shon, stres a starosti, letos opět umocněné narůstající pandemií. Doufám, že na ně nad našimi stránkami dokážete na chvíli zapomenout a přenesete se s námi na zajímavé akce, které se konaly, zjistíte užitečné informace a věřím, že se i pobavíte.

Časopis Florence se jako mediální partner účastnil Kulatého stolu ke světovému dni STOP dekubitům. Článek je doplněn tiskovou zprávou, kterou najdete na našich webových stránkách.

V čísle jsme se tentokrát zaměřili na urgentní medicínu a intenzivní péči. Témata, v nichž se prolíná současná situace s odbornými tématy, jako jsou weaning nebo odsávání z dolních cest dýchacích. Zajímavé jsou zkušenosti s násilným chováním v praxi sester ve článku Mgr. Streicherové et al. nebo pohled pacientů na intenzivní péči, na něž se zaměřily Mgr. Štěpánová et al.

Jako novinku a téma pro příští rok vám přinášíme úvod k seriálu Co znamená přijít včas? Představíme vám projekt M&P&, s jehož autorkami postupně během celého roku otevřeme všechna důležitá témata prevence. Nejen pro pomoc vašim pacientům, ale také pro vás. Ruku na srdce, máte čas myslet také na sebe?

 

Abyste si během svátků odpočinuli, načerpali sílu, podporu a měli čas také na sebe, to vám se srdce přeje redakce Florence.

 

Mgr. Markéta Zbranková
Šéfredaktorka Florence

 

 
  • tisk
  • předplatit si