Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2022

Editorial

Datum: 12. 10. 2022
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

s podzimními plískanicemi se tradičně obracíme sami k sobě. Někteří z nás ještě vyrážejí na poslední dovolené ve snaze prodloužit léto, odpočinout si a nachystat se na dlouhé období, kdy je nám o něco lépe uvnitř než venku a kdy se můžeme, zachumlaní v dece, v klidu ponořit například do čtení našeho časopisu. A máte se na co těšit.

 

V Praze se v září konalo České sympozium v rámci mezinárodní konference EPUAP. Krátké shrnutí z oblasti hojení ran a rozhovor s prof. Andreou Pokornou přinášíme na následujících stránkách.

 

Téma pediatrie vás evidentně zajímá, protože se nám sešlo velké množství příspěvků, ať již na téma dodržovaní charty práv dětí, starostí s administrativou u sester praktických dorostových lékařů nebo výživy u dětí. My jsme pro vás navštívili Kliniku pediatrie a dědičných poruch metabolizmu, jejíž vrchní sestra magistra Jana Drábková nám ji s velkou otevřeností představila. Doufáme, že vás zaujme stejně jako nás.

 

Podívali jsme se také doslova „na zoubek“ moderní stomatologii a velmi rozšířené a důležité dentální péči společně s dentálními hygienistkami.

 

A protože se blíží období respiračních nemocí, je důležité znovu se zaměřit na téma chřipky, o kterém vám více poví MUDr. Kristýna Herrmannová z FN Bulovka. 

 

Čtenáři Florence si také zvolili svého vítěze v soutěži Anděl mezi zdravotníky – není jím nikdo jiný než usměvavá „létající lékárnice“ magistra Gabriela Bendová. Tak neváhejte a nalistujete si náš rozhovor.

 

Ať vám Florence přinese mnoho zajímavých informací.

 

Mgr. Markéta Zbranková
šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si