Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2022

Editorial

Datum: 14. 12. 2022
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

rádi bychom vám v tomto čísle představili tým, který pro vás po celý rok připravuje časopis, jejž držíte v rukou. O vydavatelství Care Comm s. r. o. hovoří ředitel a jednatel společnosti Martin Koblasa. V rozhovoru se mimo jiné dozvíte o dalších odborných časopisech, které společně s Florence ve vydavatelství vycházejí.

Léčebné lázně mají výborné výsledky při terapii pohybového aparátu, oběhového a trávicího systému, onemocnění dýchacího i nervového systému a dalších nemocí. Proto jsme se rozhodli připomenout si v adventním čase, kdy náš časopis vychází, právě tuto dostupnou formu léčby spojenou s relaxací a její význam v České republice.

Druhé téma, kterému se věnujeme, je chirurgie. Můžete si přečíst například o nutriční podpoře v perioperační péči z pera magistry Mariety Balikové nebo o unikátním povolání, kterým je koordinátor transplantace orgánů. 

Zkušenosti s násilím na pracovišti ze strany pacientů má bohužel velmi mnoho z vás. Simulační trénink pro prevenci násilí vyzkoušeli autoři článku z jablonecké nemocnice. O jejich výsledcích si můžete přečíst více na dalších stránkách.

V neposlední řadě bychom vám chtěli přestavit sestru Lucii Vaškovou, která se vydala napříč Českou republikou a sama ušla přes 1 700 km po českých „luzích a hájích“. Nezapomeňte se podívat na webové stránky Florence www.florence.cz, kde ke článku naleznete více fotografií. Najdete zde i články, které se do tištěného čísla nevešly.

 

Za celou redakci vám ze srdce přeji příjemné prožití vánočních svátků a do nadcházejícího roku zdraví a neutuchající optimizmus. Snad vás potěší malý dárek a poukaz, který k číslu přikládáme.

 

Mgr. Markéta Zbranková
šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si