Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 12 / 2014

Nejvíce dáš tomu, komu dáš naději

Datum: 1. 12. 2014
Autor: Magda Hettnerová

Nejvíce dáš tomu, komu dáš naději

(Otto František Babler)

 

Čas hojí všechny rány, říká české přísloví. Zdravotníci však vědí, že někdy je mu třeba pomoci. Jak, to se dozvíte v tomto prosincovém čísle časopisu Florence, jehož odborné téma jsme tentokrát věnovali hojení ran. Dočtete se v něm například o nové metodě léčby ran s pomocí ultrazvukového přístroje, kterou vyzkoušely sestry v Ústřední vojenské nemocnici – Vojenské fakultní nemocnici v Praze a kterou používají ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, nebo o tom, jaký vliv má na hojení rány výživa.

Nechybějí samozřejmě ani recenzované články, články z praxe a zprávy našich partnerů. Českou asociaci sester čekají v příštím roce volby, proto jsme pro vás připravili přehled všech kandidátů na post prezidentky asociace, do prezidia a do Revizní komise ČAS. O tom, kde pracují a jak se na činnosti ČAS podílejí, se dočtete na straně 30. Ani tentokrát jsme nechyběli na zajímavých vzdělávacích akcích, o kterých se dočtete v rubrice Zprávy našich partnerů / Z konferencí. Jednou z nich byla odborná konference Osteosyntéza v praxi, kterou pořádala firma MEDIN, a. s., v prostorách I. chirurgické kliniky VFN v Praze. Patnáct vybraných sester se během celého dne seznamovalo nejen s teorií, ale především si v praxi vyzkoušely například hřebování horního konce femuru nebo dlahování proximálního humeru. Na jejich počínání dohlíželi za zvuku vrtaček odborní školitelé a lékaři.

A protože se blíží konec roku, blíží se i čas bilancování. Náš časopis oslaví v příštím roce své desáté narozeniny a my bychom chtěli, aby – stejně jako lidé – i náš časopis zrál a rostl. Proto jsme pro vás připravili anketu, o jejíž vyplnění vás prosíme. Jde nám o to, abychom zjistili, co vy, naši čtenáři, na našem časopise oceňujete nebo co byste rádi změnili. Za vyplnění ankety od nás dostanete malý dárek. Bližší informace stejně jako anketu samotnou najdete na našich webových stránkách www.florence.cz. Moc vám za vaše názory předem děkujeme a těšíme se, že společnými silami vytvoříme ještě hezčí, zajímavější a pro praxi přínosný časopis. A protože konec roku je neodmyslitelně spjat s Vánocemi, přeji vám co nejméně stresu v předvánočním čase a co nejvíce radosti nejen pod stromečkem. Albert Einstein říkal, že konec světa nastane, až lidé přestanou zpívat, tak si nezapomeňte u zářícího stromečku zanotovat pár vánočních koled, ať nám ten svět ještě chvíli vydrží. Přeji vám hezké čtení, krásné Vánoce a úspěšné vykročení do nového roku 2015.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si