Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 - 2 / 2017

Moudrá a klidná sedmička

Datum: 23. 1. 2017
Autor: Bc. Magda Hettnerová

Číslo sedm je podle numerologie jedním z nejcitlivějších čísel. Vyjadřuje čas odpočinku, meditace, analýzy, zklidnění se, stáhnutí se do ústraní a hledání smyslu života. Můžeme tedy jen doufat, že nový rok se sedmičkou na konci nám alespoň trochu toho odpočinku přinese. A protože sedmička je vyjádřena klíčovými slovy zkušenost, moudrost a záhadnost, můžeme také doufat, že se trocha té moudrosti objeví i v přístupu politiků ke zdravotnictví a ošetřovatelství.

Nový rok však není jen časem bilancování nebo hledání smyslu života. Je to také období předsevzetí, z nichž mnohá se týkají váhy a redukce hmotnosti. Pokud patříte k těm, kteří do nového roku odhodlaně vykročili v teplákách, se sucharem v jedné ruce, s hrstí zrní v druhé a s myšlenkou, že když toto vydržíte jíst, budete do léta vážit dvacet kilo i s postelí, tak zadržte. Přečtěte si nejdříve toto lednovo-únorové dvojčíslo našeho časopisu, které se věnuje výživě. Najdete v něm mnoho užitečných informací, které se týkají nejen výživy v nemoci, ale i správného stravování a redukce hmotnosti. Zjistíte mimo jiné, jaká rizika v sobě ukrývají módní diety, jak se dá hubnout s pomocí internetu nebo jak omezit množství konzumovaného cukru. V našem novém seriálu, který se bude po celý rok věnovat právě výživě, najdete na konci každého článku i krátký test, s jehož pomocí zjistíte, jak jste na tom s daným problémem právě vy. Není to však jediná novinka, kterou jsme pro vás na tento rok přichystali. Těšit se můžete i na novou rubriku Právo, v níž vás budou právníci z Kanceláře Ombudsmana pro zdraví seznamovat s nejčastějšími problémy, na které zdravotníci, ale i pacienti ve zdravotnictví narážejí. Chybět samozřejmě nebudou ani soutěže o zajímavé ceny a mnoho dalšího.

Přeji vám hezké čtení a nezapomeňte, co řekl anglický zpěvák a komik Albert Chevalier: „Dobře žít, to znamená udělat z každého roku svého života nejlepší rok svého života.“ Ať je tedy i rok 2017 pro vás tím nejlepším.

Bc. Magda Hettnerová, šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si