Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2019

Editorial

Datum: 18. 6. 2019
Autor: Mgr. Kristýna Čilíková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, vydání časopisu Florence, které držíte v rukou, je věnováno revmatologii.

Tradiční úvodní rozhovor jsme vedli s předsedou České revmatologické společnosti ČLS JEP prof. Jiřím Vencovským o tom, jaká témata jsou aktuálně nastolena v péči o pacienty s revmatickými onemocněními. Velice rádi jsme také za rozhovor s paní Editou Müllerovou, předsedkyní spolku Revma Liga, který pomáhá nemocným už 25 let a letos se mu podařilo dosáhnout významného průlomu v dostupnosti biologické léčby. Více se dočtete na str. 7.

Kromě několika zajímavých odborných článků z revmatologie bych Vás ještě ráda upozornila na příspěvek v rubrice Historie – tentokrát se ohlížíme za zajímavým profesním životem paní Rúth Tobolářové, obětavé sestry a učitelky, která celý život hájila zájmy sester, př ipravovala budoucí sestř ič ky na jejich náročnou profesi a výtečně prosazovala zájmy českých sester i na mezinárodním poli.

Protože Florence píše nejen pro Vás, ale i o Vás, dovoluji si připomenout, že budeme velmi rádi za jakékoli příspěvky, které upozorní na jedinečnost některé z osobností mezi Vámi, ale i za takové, které budou informovat o Vašich projektech a aktivitách inspirativních pro ostatní. Přijímáme také původní práce k recenznímu řízení a následnému publikování v časopise Florence – tato nabídka platí i pro sestřičky ze
Slovenska.

S přáním inspirativního čtení a krásného začátku léta

Kristýna Čilíková, šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si