Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 4 / 2019

Editorial

Datum: 6. 9. 2019
Autor: Adam Folta

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, v pořadí čtvrtém letošním čísle časopisu Florence došlo k jedné zásadní změně. Šéfredaktorka Kristýna Čillíková opustila naši redakci a rozhodla se pro novou pracovní výzvu v redakci jiné. Tímto bych jí chtěl poděkovat za skvěle odvedenou práci a popřát jí štěstí v dalším profesním i osobním životě.

U příležitosti této personální změny jsem se rozhodl provést změny i v časopise samotném. V prvé řadě jsme se rozhodli pro nové grafické zpracování obálky, kterou pro nás bude ilustrovat slečna Terézia Melišková. Přiklonili jsme se k jednoduché schematické originální ilustraci. Dále plánujeme představit nové grafické zpracování časopisu a stabilní koncept rubrik. Také bych byl velmi rád, kdyby mezi čtenáři a redakcí vznikla symbióza, více jsme komunikovali a vyměňovali si názory. Časopis najdete i na Facebooku – právě tam s vámi chceme být v kontaktu a získávat od vás podněty ke článkům, rozhovorům atd., protože si myslím, že časopis není jen o redakci, ale především o vás, čtenářkách a čtenářích. Hlavně vám má sloužit a přinášet nové poznatky, zkušenosti a celkově vás obohacovat. Takže pište!

Toto číslo je věnováno psychiatrii. Naleznete v něm mimo jiné dva rozhovory: první s profesorem Cyrilem Höschlem o reformě psychiatrické péče, o které se v českém zdravotnictví mluví už 30 let a v současnosti  začíná dostávat reálnou podobu, a druhý s profesorem Michalem Miovským o adiktologii a problematice konzumace alkoholu v Česku. V rubrice historie si přečtete o změnách pohledu na psychiatrického pacienta v průběhu dějin a odborným článkem o demenci, nejen Alzheimerově, nám přispěla doc. MUDr. Iva Holmerová, Ph.D.

S přáním inspirativního čtení
Adam Folta, odpovědný redaktor
 

 
  • tisk
  • předplatit si