Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2019

Editorial

Datum: 5. 12. 2019
Autor: redakce

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
poslední letošní číslo Florence bude věnované tématům spojeným s intenzivní medicínou a ošetřovatelstvím.

Najdete v něm článek o historicky prvním převozu bijícího srdce v Čechách, který byl proveden v IKEM. Paní Mgr. Jindra Hašková, Dis., vrchní sestra 1. oddělení následné péče v Nemocnici České Budějovice, přispěla článkem o vlivu komplikací ICHDK na kvalitu života seniora.

Za přečtení stojí určitě i kazuistika dokumentující rehabilitaci pacientů s cévní mozkovou příhodou léčenou trombolýzou od paní Michaely Schusterové z Rehabilitačního oddělení A FN Brno. Nabídneme vám také souhrn konference sester Setkávání generací, která se letos zaměřila především na porozumění mezi generacemi a vztahy na pracovišti i mimo něj. Konference proběhla pod záštitou ČAS a prezidentky této asociace a předsedkyně redakční rady Florence PhDr. Martiny Šochmanové, MBA.

Odborný článek o změnách paměti v průběhu dospělosti pak publikovala paní PhDr. Martina Muknšnáblová, která vyučuje na Vyšší odborné škole MILLS v Čelákovicích. Pro rozhovor jsme získali Lukáše Slejšku, jenž působí jako sestra u Armády ČR a byl už na misích v Afghánistánu a na Balkáně. Povyprávěl o svých zkušenostech z terénu i dennodenním životě vojáka-ošetřovatele.

Dále jsme pro vás připravili seznam tematických zaměření jednotlivých čísel časopisu na příští rok. První číslo po novém roce se bude věnovat gynekologii, porodnictví a IVF. Další pak primární péči, rehabilitační  medicíně, gastroenterologii a výživě, kardiologii a intenzivní péči a poslední číslo roku 2020 se zaměří na vakcinologii a imunologii. Podrobnější seznam s daty naleznete uvnitř časopisu.

Florence pro vás tedy bude i v dalším roce připravovat zajímavá témata, publikovat vaše články a na sociálních sítích pořádat soutěže o atraktivní ceny.

Přejeme vám veselé Vánoce a hodně pracovních, ale i osobních úspěchů v novém roce.

S přáním inspirativního čtení
redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si