Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2023

Národní centrum pokračuje v projektu „Čas na změnu“

Datum: 15. 6. 2023
Autor: doc. Ing. Pavla Staňková, Ph.D

Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů pokračuje v realizaci interního projektu „Čas na změnu“ směřujícího k naplnění vize „Stát se znalostní organizací, která bude vyhledávaným partnerem, odborníkem a leaderem v oblasti zvyšování odborné a etické úrovně pracovníků ve zdravotnictví i zdravotně orientované laické veřejnosti.“

V Národním centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů (Národní centrum) samozřejmě nezahálíme a usilovně pracujeme na tom, aby se naše vize naplňovala. Nastavujeme nové procesy, hledáme nové příležitosti, rozvíjíme se.

Mezi zásadní novinky posledního období patří schválení nové zřizovací listiny, nového statutu a nové organizační struktury Ministerstvem zdravotnictví. Postupně tak připravujeme kroky k vytvoření nové podoby Národního centra s důrazem na stabilitu, profesionalitu a respekt. Nově se budeme potkávat na Úseku vzdělávání a Úseku profesního rozvoje zdravotnických pracovníků, nové projekty pro vás bude připravovat a ve spolupráci s ostatními úseky realizovat Projektová kancelář. Samostatně bude působit Odbor Hotelu Centrum a Odbor služeb. Naše účastníky vzdělávání budou s úsměvem vítat koordinátorky na Odboru koordinace vzdělávání. Vzhledem k participaci na implementaci Koncepce domácí péče a k velkému zájmu o oblast zdravotně sociálního/sociálně zdravotního pomezí a domácí péče vznikne nová Katedra domácí péče a podpory v sociálních službách. A to ještě není vše.

Dalším výrazným krokem je nová vizualizace Národního centra. Dali jsme našemu logu modernější kabátek, modernější barvy a především příběh.

Příběh loga NCO  NZO vychází z myšlenky propojení lidí a vzájemné lidské spolupráce. S odkazem na původní logo je uprostřed vyobrazen zdravotnický kříž, který vychází ze symboliky charitativního řádu, jehož hlavním posláním byla péče o nemocné a poutníky. V našem pojetí kříž vyjadřuje ošetřovatelství, zdravotní péči a propojení lékařských i nelékařských  zdravotnických pracovníků. Čtyři barevné fragmenty okolo kříže definují Národní centrum. Barevně odlišeno je ošetřovatelství (zelená barva) a nelékařská zdravotnická povolání (modrá barva). Fragmenty představují všechny osoby, které působí nebo prošly Národním centrem, a jejich vědomosti využívané v rámci jejich profesí, jež pomyslně „objímají a chrání“ veškeré  zdravotnictví.
 

 
 
  • tisk
  • předplatit si