Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2009

Empatie sluší firmám

Datum: 8. 6. 2009
Autor:

Empatie, podobně jako sestrám, sluší také firmám. I mezi subjekty zaměřenými na výrobu „hmotných statků“ či na jejich prodej, se najdou osvícené, které vědí, že chtějí-li svého klienta dobře poznat, musí mu pomáhat nebo alespoň dokázat ho potěšit.

Společnost Bella Bohemia, s. r. o., patří mezi takové empatické společnosti. Na trh dodává pomůcky, se kterými se člověk potkává v každém věku, a potřebuje-li je, blahořečí jim. Jsou to hlavně plenkové kahotky Seni a řada kosmetiky Seni Care určená pro péči o osoby s citlivou pokožkou. Společnost ale chce víc. Dokázat, že i lidé s mentálním a fyzickým postižením mají právo a schopnosti účastnit se sportovních utkání, a začlenit se tak do normálního společenského života. Založila proto tradici SENI CUPu – fotbalového turnaje postižených. Na středu 20. května připravila Bella Bohemia 4. ročník fotbalové ligy postižených SENI CUP 2009 a za místo konání zvolila fotbalový stadión ve Zruči nad Sázavou. Všechno klaplo, včetně počasí. Pro všechny byl připravem bohatý doprovodný program – autogramiáda, občerstvení, hudba.

Radostný rozruch vzbudil příjezd slavného fotbalisty Antonína Panenky, který před zahájením finálového kola provedl první symbolický kop na bránu. Potom přihlížel zápasům a na otázku, jak se mu líbí hra, odpověděl: „Líbí, ale ještě víc se mi líbí radost hráčů.“

O vzrůstajícím zájmu o SENI CUP ze strany pečovatelských ústavů a jejich fotbalových týmů svědčí i to, že letošní počet přihlášek opět překonal loňský rok. Do současného ročníku se přihlásily desítky týmů z celé republiky a turnaje se zúčastnilo 12 z nich.

Kdo vyhrál? Všichni celý rok poctivě trénovali, ale jedno mužstvo poslední být muselo. Na smutek dvanáctých sedla jako náplast na ránu slova Antonína Panenky: „Nezáleží, kdo vyhrál, ale že jste všichni hráli srdcem.“ Jako první skončil tým z Vejprt, druhá byla Kociánka, Brno, třetí Slunečnice, Děčín. Vítězné mužstvo se kvalifikovalo na velké celoevropské finále v polské Toruni, a to již podruhé. Vloni v silné mezinárodní konkurenci skončili jako pátí a nyní se chtějí vrátit s medailí.

Text a fota jš

 
  • tisk
  • předplatit si