Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 11 / 2016

Osmý ročník BATIST Nej sestřičky zná svou vítězku

Datum: 14. 11. 2016
Autor: redakce Florence

Hned dvě osmičky provázely letošní ročník soutěže BATIST Nej sestřička. Jednalo se totiž o osmý ročník, který se konal v sobotu 8. října 2016 v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. Mezi letošních dvanáct finalistů se probojoval i jeden muž – Jakub Šesták z Fakultní nemocnice Brno, který si nakonec odnesl titul Sympatie Nej sestřička. Absolutní vítězkou a držitelkou titulu BATIST Nej sestřička se stala Marcela Murasová z Městské nemocnice Ostrava.

Velkolepá akce přilákala do Náchoda nejen sestry, ale opět i celou řadu známých tváří. Do poroty tak usedli například herci Jiří Krampol, Uršula Kluková, Pavel Trávníček, Eva Hrušková, lékař Radim Uzel, zpěvačka Kateřina Kornová a další. Na slavnostním večeru nechyběli ani zástupci sester – prezidentka České asociace sester (ČAS) PhDr. Martina Šochmanová, MBA, členka prezidia ČAS Bc. Anna Skalická, hlavní sestra ČR Mgr. Alice Strnadová, MBA, a politici. Večerem provázela moderátorka Štěpánka Duchková.

foto: David Novotný

Na pódiu se v průběhu večera představilo všech dvanáct soutěžících, kteří plnili celkem tři úkoly. Kromě vlastního představení se a zodpovězení otázky, kterou jim položili porotci, to byl i jeden praktický úkol, při němž soutěžícím posloužili jako model a jako asistent Muži roku Jakub Kraus a Josef Kůrka, a módní přehlídka zdravotnických uniforem od firmy Zdravtex Olomouc.

V průběhu večera zaznělo i několik pěveckých vystoupení, o která se postarali zpěváci Tomáš Savka, Marcela Holanová, Heidi Janků, Michaela Gemrotová, Marián Vojtko, Jakub Smolík, Sharkass, Michaela Dolinová a Daniela Šinkorová.

Výkony všech soutěžících, kteří byli do letošního ročníku vybráni z celkem 511 přihlášených, byly vynikající. Vítězem se ale mohl stát jen jeden, resp. tři. Na třetím místě se tak podle hlasů poroty umístila Jana Zelenková z Fakultní nemocnice Motol v Praze, která pracuje jako vrchní sestra pneumologického oddělení, na druhém místě se umístila Jarmila Ryvová z Nemocnice Sokolov, která je vrchní sestrou na ortopedickém oddělení, a titul BATIST Nej sestřička 2016 si odnesla Marcela Murasová, která pracuje jako vrchní sestra na neurochirurgickém oddělení Městské nemocnice Ostrava. Vítězka si odnesla poukaz na zájezd v hodnotě 30 000 korun od cestovní kanceláře FIRO-tour, šperky Chartage, poukázky do Aurum Clinic MUDr. Ivany Němečkové, proměnu v salónu Bello by Pity a řadu dalších hodnotných cen. S prázdnou ale neodešli ani ostatní zúčastnění. Všichni finalisté dostali řadu dárků od partnerů a sponzorů akce, jako například šaty od firmy Bernhardt, dárky od firmy BATIST Medical, dárkový balíček od Beauty Potion, sadu oblečení od společnosti Zdravtex Olomouc, oblečení od Pepe Jeans, balíčky od Salonu Libotowska Praha a mnoho dalších.

V závěru večera pak ještě předal generální ředitel pořadatelské firmy BATIST Medical, a. s., Ing. Tomáš Mertlík společně s pořadatelem akce Davidem Novotným výtěžek z akce v hodnotě 20 000 korun pro Farní charitu v Neratovicích a dále 19 884 korun pro Nadaci Naše dítě a pro Nadační fond Šárky Birke.

„Jsem rád, že se dnešní večer povedl. Sestry mají náročnou a obětavou práci a jsem rád, že tuto akci berou jako zpestření své těžké a náročné práce,“ řekl na závěr večera David Novotný.

 

redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si