Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 6 / 2020

Editorial

Datum: 8. 12. 2020
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážení čtenáři,

 

setkáváme se nad posledním letošním číslem časopisu Florence, který zavírá jeden z nejpodivnějších roků téměř pro každého z nás. Roku, který byl od začátku protknut epidemií, dennodenními obavami, a to nejen u Vás, zdravotníků, ale nás všech. Společně si můžeme do nadcházejícího roku přát, aby se již vše, jak se říká, v dobré obrátilo a mohli jsme pokračovat v tom, co máme rádi, co nás baví a naplňuje a nebyli u toho ničím limitováni.

Aby byl konec roku ještě příjemnější, připravili jsme pro Vás číslo s tématem vakcinologie a imunologie. V rozhovoru nám magistra Ivana Koudelková z Kliniky infekčních nemocí 1. LF UK a ÚVN Praha odpověděla na otázky týkající se současné situace na infekční klinice, připomněla potřebu očkování a také péče o ostatní infekční nemoci, nejen covid-19.

Dále zde najdete informace o chřipce dr. Evy Pernicové nebo o spalničkách dr. Hany Tkadlecové, jejichž problematika se neustále opakuje, ale kde stále nedosahujeme potřebných výsledků. Pro praxi uvádíme přehledný návod, jak předejít problémům s aplikováním vakcín, které shrnuje dr. Silvana Jakubalová.

V neposlední řadě pokračujeme v seriálu z oblasti psychologie. Dr. Martina Muknšnáblová Vám připravila téma o změnách obsahu myšlení v dospělosti, na jehož další části se můžete těšit i v příštím roce.

Pokud se Vás problematika covid-19 opravdu blízce dotýká, máte možnost načerpat informace o covid-19 jako nemoci z povolání anebo se obrátit na Linku kolegiální podpory, kam lze volat s dotazy nebo jen probrat Vaši situaci.

Milí čtenáři, dovolte mi Vám popřát do nadcházejícího roku vše, po čem ze srdce toužíte, a doufám, že Vám i další ročník přinese poučení i zajímavé informace tak, jak tomu bylo doposud. Již nyní se můžete těšit na články s tématem výživa a nutriční poradenství, kde se budeme věnovat například ketogenní dietě nebo léčbě obezity, nebo na články z oblasti psychologie.

 

Přejeme inspirativní čtení.

 
  • tisk
  • předplatit si