Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 2 / 2024

Editorial

Datum: 15. 4. 2024
Autor: Redakce Florence

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

ve druhém čísle jsme se opět více zaměřili na problematiku obezity, a to i u dětí. Společně s MUDr. Ditou Pichlerovou, Ph.D., a MUDr. Janem Boženským jsme si povídali o možnostech, jak tento neblahý trend zvrátit, a probrali důvody, proč tomu tak je. Podrobněji se tito lékaři tématu věnují i ve svých příspěvcích. Téma doplňuje příspěvek MUDr. Kateřiny Bednaříkové z Dětské léčebny Křetín a Ing. Lukáše Vrány o možnostech udržení hmotnosti.

Připravili jsme také krásný rozhovor s Mgr. Idou Hurtíkovou o cvičení pánevního dna. Z dalších témat vybíráme problematiku menoupauzy, které se věnuje Mgr. Marieta Baliková z pohledu nutriční terapie. Otevíráme také zcela nové téma českých biobank jako zdrojů kvalitního biologického materiálu pro vědu a výzkum. Na pokračování tohoto tématu se můžete těšit v některém z dalších čísel Florence.

Známe již také výherkyni soutěže o nejlepší původní práci Florence pro rok 2023. Stala se jí Mgr. Věra Andrášková s příspěvkem Nutriční a pohybová intervence u pacientek s nádory prsu při remisi onemocnění, jež vyšel ve Florence číslo 6. Výherkyni gratulujeme, dostává od nás dárkový balíček a finanční ohodnocení.

Soutěž stále pokračuje, i v roce 2024 hledáme nejlepší původní práce nebo kazuistiky Florence. Neváhejte a pošlete nám i vy článek k posouzení.


Přejeme vám inspirativní čtení a spoustu nových podnětů k zamyšlení.

 

Mgr. Markéta Zbranková
šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si