Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2009

Novinky ve vzdělávání zdravotnického personálu

Datum: 4. 5. 2009
Autor:

Počátkem loňského roku otevřela firma Josef Selichar-Setrans vzdělávací středisko pro zdravotnické pracovníky. Od té doby jsme získali mnoho zkušeností s organizováním akcí pro sestry, fyzioterapeuty, ergoterapeuty, porodní asistentky a další obory.

Největší obtíže spojené s celoživotním vzděláváním jsou stále stejné: financování školení, uvolňování zaměstnanců a menší možnost výběru akcí mimo velká města. Tyto obtíže jsme dokázali zmírnit pořádáním akcí v odpoledních hodinách a bonusovým programem pro naše klienty a zdravotnická zařízení.

Díky bonusovému systému se mohou naši klienti účastnit některých akcí zcela zdarma, nebo s výraznou slevou. To je jistě ulehčením i pro zaměstnavatele v případě, že školení svým zaměstnancům hradí. Dále zvýhodňujeme zařízení, která se rozhodnou vzdělávat své zaměstnance přímo na pracovišti. Prakticky každá naše akce má souhlasné stanovisko pro více oborů, takže kredity z jedné akce lze použít pro dvě registrace, např. pro obory všeobecná sestra a sociálně zdravotní pracovník. To je rovněž významná finanční úleva pro pracovníky, kteří potřebují kredity pro registraci v dalším oboru. Naše učebna je spojena s velkým centrem zdravotních pomůcek, disponuje bezbariérovými prostory a vlastním parkovištěm. Pro účastníky je k dispozici prodejna odborné literatury, odborné časopisy a internet. Poloha učebny nám umožňuje pořádání akcí i venku, úspěch má např. První pomoc metodou zážitku, kdy si účastníci vyzkouší zásah při dopravní nehodě.

V dalších měsících se můžete těšit na kazuistiky za účasti našich pacientů, intenzivní odborný kurs Komplexní péče o seniory s psychiatrickou diagnózou a naprosto ojedinělé akce během prázdnin v naší Letní škole. Akce zveřejňujeme s dvouměsíčním předstihem, přihlášení je možné přes internet. Další naší službou pro nelékaře je diskusní a informační portál Ošetřovatelství www.osetrovatelstvi.info.

Více informací získáte na webových stránkách www.nelzp. cz, případně u koordinátorky vzdělávání Lenky Šnajdrové, tel.: 774 709 194, e-mail: snajdrova@zdravotni.cz

foto učebny lš

 
  • tisk
  • předplatit si