Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2009

Pozvánka z Brna

Datum: 4. 5. 2009
Autor: Eva Kvasnicová

Vážené čtenářky a čtenáři,

dovolujeme si pozvat vás na festival ošetřovatelství SestraFest, který se v Brně bude konat dne 12. května 2009 od 9. 00 hod. v Bakalově sálu, Žerotínovo nám. V Praze týž den proběhne SestraFest na Staroměstském náměstí (za deštivého počasí v prostorách Magistrátu hl. města Prahy).

SestraFest se koná u příležitosti Mezinárodního dne ošetřovatelství. V Brně tento svátek oslavíme pod záštitou Magistrátu města Brno ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními a zdravotnickými školami. Na slavnostní zahájení jsou zváni představitelé města, kraje, zdravotnických organizací, školství a profesních organizací. Akce bude probíhat za podpory nakladatelství Ambit Media, a. s., Praha a firem, které zajišťují vybavení a materiál pro zdravotnictví.

Co nabízíme? Festival je určen pro veřejnost všech věkových kategorií. Jsme připraveni zábavnou formou, prostřednictvím soutěží (zejména pro děti) a následně edukací (poradenstvím, vybranými druhy vyšetření a odbornými přednáškami) přiblížit činnosti, kompetence a odpovědnost nelékařských zdravotnických pracovníků. Chceme laikům předvést testování hladiny cukru a tuku, zájemcům zjistit stav vnitřního prostředí těla, změřit krevní tlak, poskytnout poradenství ve výživě, v odvykání kouření, v péči o kůži, v péči o imobilní osobu, představit naši práci v domovech pro seniory, v domácí péči aj. Co očekáváme? Chceme pro naši profesi získat mladou generaci. Ostatní veřejnosti nabízíme možnost posoudit, zda jsme profesionálové, kteří svoji práci vykonávají převážně s úctou k člověku a snahou pomoci mu. Dát lidem jistotu, že mohou bez obav naši péči přijímat a vědomí, že náš požadavek na uznání ošetřovatelských profesí ve společnosti není přehnaný.

Prosíme, přijďte mezi nás a oslavte s námi náš mezinárodní svátek!

Kontakt pro Moravu: Vojenská nemocnice Brno, Zábrdovická 3, 636 00 Brno

Za organizační výbor Eva Kvasnicová, členka prezidia ČAS

 
  • tisk
  • předplatit si