Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 10 / 2015

Svůj den letos sestry oslavily v Divadle na Vinohradech

Datum: 12. 10. 2015
Autor: Magda Hettnerová

Do posledního místa se v úterý 22. září 2015 zaplnilo hlediště pražského Divadla na Vinohradech. Sešly se tu všeobecné sestry spolu s dalšími nelékařskými zdravotníky z celé republiky, aby oslavily svůj Den sester. Akci pořádala jako každý rok největší profesní organizace – Česká asociace sester (ČAS), která i letos vyznamenala při této příležitosti několik svých členů.

Cenu Florence Nightingalové si letos odneslo celkem pět zdravotníků. Ocenění za dlouholetou práci pro rozvoj ČAS převzala z rukou prezidentky ČAS PhDr. Martiny Šochmanové, MBA, Marie Jakšová, cenu za významný přínos rozvoje oboru ARIP udělila asociace PhDr. Mgr. Miroslavu Hmirákovi a za aktivní práci pro rozvoj ošetřovatelství ocenila Bc. Vladěnu Homolkovou a Mgr. Marii Kolářovou.

Cenu za celoživotní práci ve zdravotnictví převzala paní Jana Farkačová, zdravotní laborantka.

foto:archiv

Všichni vyznamenaní dostali kromě znaku a diplomu České asociace sester také hodnotné dary od sponzorů akce – společností Batist Medical, a. s., B Braun Medical, s. r. o., a mediálního partnera akce, časopisu Florence, Labor Schubert CZ s. r. o., Partners FS, Grada Publishing, a. s.

Pak už jeviště patřilo souboru Divadla na Vinohradech, které sehrálo inscenaci Shakespearova textu Zkrocení zlé ženy v režii Juraje Deáka.

Magda Hettnerová, šéfredaktorka časopisu Florence

 
  • tisk
  • předplatit si