Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 10 / 2017

Na veletrzích MEDICA 2017 a COMPAMED 2017 se letos představí téměř šest tisíc vystavovatelů

Datum: 9. 10. 2017
Autor: Martin-Ulf Koch, Larissa Browa

Odborníci ze zdravotnické branže se v polovině listopadu opět setkají v německém Düsseldorfu na nejvýznamnějším zdravotnickém veletrhu na světě – veletrhu MEDICA 2017.

Téměř šest tisíc vystavovatelů z více než sedmdesáti zemí světa se představí na výstavišti v Düsseldorfu ve dnech 13.–16. listopadu 2017 se svými přesně nastavenými řešeními pro ambulantní a stacionární péči. Podle Evropského patentového úřadu neexistuje v současné době technologická oblast, ze které by celosvětově přicházelo tolik patentových přihlášek, jako je tomu v případě zdravotnické techniky.

Silnou stránkou veletrhu MEDICA je, že na jednom místě a v jedné chvíli přestavuje nejen řešení pro jednotlivé zdravotnické obory, ale i pro kompletní „workflow“ péče o pacienta. Ve výstavních halách je připraveno jasné členění podle témat: elektromedicína/zdravotnická a lékařská technika, kde se představí přibližně 2500 vystavovatelů, laboratorní technika/diagnostika, fyzioterapie/ortopedická technika, spotřební materiál, informační a komunikační technika a lékařský mobiliář jakožto speciální zařízení jednotek na klinikách a v lékařských ordinacích.

Zásadní trendy zdravotnické a lékařské techniky budou představeny nejen ze strany vystavovatelů, ale i v rámci doprovodných konferencí. Za zmínku určitě stojí konference MEDICA MEDICINE & SPORTS, která se bude mj. zabývat také problematikou použití osobních aplikací a „wearables“ pro kontaktní monitoring vitálních funkcí, nebo letos nová MEDICA ACADEMY se simultánním překladem toho nejzajímavějšího z vybraných tematických seminářů i do angličtiny.

Souběžně se zdravotnickým veletrhem MEDICA se letos uskuteční již 26. ročník veletrhu COMPAMED, který se bude konat v halách 8a a 8b a kde se představí téměř 800 vystavovatelů. Jestliže dříve tu vystavovatelé prezentovali přednostně jednoduché komponenty, stavební součástky a vybavení pro technické přístroje, zdravotnické produkty a výrobky, dnešní COMPAMED je centrální přehlídkou komplexních high-tech řešení např. v podobě inovačních materiálů, mikro- a nanotechnologie aj.

V předešlých letech navštívilo veletrhy MEDICA a COMPAMED kolem 120 až 130 tisíc odborných návštěvníků, přičemž 60 procent z nich bylo z Německa.

Ve své celosvětově jedinečné kombinaci nabízejí veletrhy MEDICA a COMPAMED, které se budou i letos prezentovat společně na ploše düsseldorfského výstaviště, ucelený procesní řetězec a kompletní nabídku zdravotnických a lékařských produktů, přístrojů a nástrojů.

foto: Profimedia

Informace o veletrhu:

Termín konání: 13.–16. listopadu 2017
Místo konání: Výstaviště Düsseldorf, Německo
Otevírací doba: 10:00–18:00 hod.
Informace online: http://www.medica.de / http://www.compamed.de

Martin-Ulf Koch, Larissa Browa, tiskový referát MEDICA+COMPAMED, Messe Düsseldorf GmbH

 
  • tisk
  • předplatit si