Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2023

Mgr. Eva Provazníková – vítězka Ceny PhDr. A. G. Masarykové

Datum: 15. 6. 2023
Autor: Redakce Florence

Čeho si nejvíce vážíte?

Výběru oboru povolání, které mě stále baví, a výborných kolegů, které mám vedle sebe ve škole i v nemocnici.


Co považujete za nejdůležitější při tvorbě vzdělávacích programů?

Provázanost s praxí. Absolventi všech oborů jsou prakticky uplatnitelní a jejich poznatky odpovídají moderním trendům medicíny ve všech stupních zdravotnického vzdělávání.


Jak funguje zařazování odborníků do výuky, které prosazujete?

Dlouhodobě spolupracujeme s Krajskou zdravotní, a. s., s privátními zdravotnickými zařízeními, lékárnami a tak dále a spolupráce byla po mnoho let vynikající. V posledních letech nám odborníci lékařských oborů přecházejí vyučovat na vysokou školu, kde mají možnost akademického růstu, což nám ale mnohdy činí problémy při zajištění výuky.


Co se Vám povedlo, na co jsem hrdá?

Myslím, že je to velký počet absolventů – záchranářů, sester, ale i studentů ostatních oborů, kteří po absolvování zdravotnické školy nastupují do praxe.


Co ještě rozvíjet, prohlubovat?

Určitě provázanost mezi vysokými a vyššími odbornými školami. Aby absolventi vyšší odborné školy, kteří chtějí získat titul Bc., mohli být přijati do 3. ročníku bakalářského studia, kde by dostudovali předměty, které jim chybí. Studium 1. ročníků je velmi podobné a začínat zase od 1. ročníku ekonomicky nerentabilní.


Chtěla byste ještě něco k ocenění dodat?

Předávání cen bylo v krásných prostorech Valdštejnského paláce. Ocenění by si zasloužili všichni, kdo pracují v pomáhajících profesích, a stejně tak vyučující, kteří na tuto náročnou profesi žáky a studenty připravují

 
  • tisk
  • předplatit si