Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 5 / 2023

Editorial

Datum: 16. 10. 2023
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

s velkou radostí čtenářům oznamujeme, že se časopis Florence stává oficiálním časopisem České asociace sester. Na tvorbě obsahu se již nyní podílejí vedoucí jednotlivých sekcí České asociace sester a věříme, že tato spolupráce přinese ještě zajímavější obsah našeho odborného časopisu a stane se pro vás nepostradatelným pomocníkem ve vašem profesním životě.

V podzimním čísle časopisu Florence máme tu čest představit vám vítěze ceny soutěže Anděl mezi zdravotníky a také vítězku Ceny Sympatie Florence,
Bc. Romanu Daňhelovou, kterou jste zvolili vy, čtenáři na našich sociálních

sítích.

Ihned v úvodu vám také přinášíme aktuality z Kongresu ICN, který proběhl v Montrealu v Kanadě, kde rada ICN předložila 10 strategických kroků na cestě za lepším ošetřovatelstvím.

Rádi představujeme také Nadační fond EUC Elucidate, který vede Iva Skorčíková, DiS., MBA, a jehož cílem je pomoc a podpora sester v různých životních situacích.

Tématem čísla jsou rehabilitace a výživa. V sekci Rehabilitace přinášíme rozhovor s primářkou Dětské léčebny se speleoterapií MUDr. Hanou Zmrzlou, jež nám představila fungování specifického zařízení pro děti, dále se věnujeme představení Franklinovy metody rehabilitace z pera Mgr. Markéty Roth Elbové. Druhou kategorií je Výživa, jež je velmi diskutovaným tématem v celé společnosti, kterému se věnujeme v několika článcích.

Na našich webových stránkách připomínáme kategorii in press. Jsou v ní vydávány články, které čekají na publikaci v tištěné podobě. Tentokrát například o současném pohledu na problematiku domácí parenterální výživy nebo příspěvek ke vzdělávání mentorek a mentorů.

Chtěla bych vám popřát příjemné čtení a také připomenout, že hlavní roli v našem časopise hrajete vy, naši čtenáři. Ať již v oblasti výběru témat, zaměření článků a spolupráce, ale také jako naši stálí nebo noví předplatitelé. Pokud máte o Florence zájem, neváhejte požádat své zaměstnavatele, aby vám časopis objednali.

 

S přáním inspirativního čtení

 

Mgr. Markéta Zbranková

šéfredaktorka

 
  • tisk
  • předplatit si