Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 / 2024

Editorial

Datum: 9. 2. 2024
Autor: Redakce Florence

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

Dovolte mi, abych vás pozdravila v novém roce, ještě jednou ze srdce popřála šťastný a úspěšný rok a informovala o novinkách, které jsme pro vás připravili. Na cestě rokem 2024 vás opět bude provázet časopis Florence, ruku v ruce s Českou asociací sester, ovšem, jak jste již jistě zaregistrovali, když jste toto číslo vzali do rukou, v novém kabátě. Florence totiž vychází již 20 let – a toto krásné výročí jsme se rozhodli oslavit modernějším designem a vzdušnější grafikou. Věříme, že se vám bude líbit.

Také jsme změnili systém kategorií. Nebudou již tak obsáhlé, ponecháme škálu příspěvků v každém čísle pestřejší. Struktura časopisu orientovaná na originální, původní a recenzované práce však zůstává, Florence si tedy zachovává status odborného průvodce na vaší profesní cestě.

Systém podávání článků se taktéž nemění, jen bych ráda upozornila, že jsme povolili používání běžných zkratek. Více informací naleznete v Pokynech pro autory na našem webu.

A nyní již k číslu, které držíte v rukou. V prvé řadě připomínáme téma obezity ve spojitosti se Světovým dnem obezity 4. března – s PhDr. Ivou Málkovou jsme se na problematiku redukce váhy ve spojení se změnou životního stylu podívali z pohledu psychologie a kognitivně-behaviorální terapie. Zaměřili jsme se na téma moderních technologií, ve kterém vám představíme jednu z funkčních aplikací pro sledování a dokumentaci ran, nebo systém péče o děti v odborném léčebném ústavu pro děti. Rozvíjejícím se trendem je jednodenní chirurgie, o které jsme si povídali s primářem MUDr. Jiřím Dubnem, Ph.D. V dalších článcích najdete např. kazuistiku z koronární jednotky z Nemocnice Na Homolce nebo informace o vzdělávání perioperačních sester.

 

V poslední době jsme se také více opřeli do digitálních společníků časopisu – našeho webu, Facebooku i Instagramu, kde téměř denně naleznete nové informace. Připravili jsme další díly CareCastů. Florence vás tedy může provázet neustále v online prostředí. Nicméně věříme, že tištěné číslo je něčím výjimečné, tím, že ho můžete vzít do ruky a listovat, a věříme, že vám tyto chvíle přinášejí radost.

 

s přáním všeho dobrého

Markéta Zbranková

 

 
  • tisk
  • předplatit si