Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 1 / 2021

Editorial

Datum: 2. 2. 2021
Autor: Mgr. Markéta Zbranková

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

právě držíte v rukou první číslo letošního ročníku Florence. Zahajuje nový rok, na který jsme se všichni těšili a ke kterému jsme vzhlíželi s nadějemi, že bude lepší než rok předchozí. Rok 2020 byl takový, jaký byl – náročný a pro mnoho z nás velmi komplikovaný, a to především pro vás, zdravotníky. Ale je tu rok 2021, plný naděje a optimizmu, kdy proti epidemii bojuje i nové očkování a kdy se snad budeme moci všichni vrátit k běžným radostem a starostem života.

 

Jako poděkování vám všem zdravotníkům proběhla akce Anděl mezi zdravotníky, ze které vám přinášíme krátkou reportáž a rozhovory s vítězi.

 

Aby těch radostí bylo co nejvíce, připravili jsme pro vás nové číslo s tematikou výživy a nutričního poradenství ve spolupráci s Mgr. Věrou Andráškovu, členkou výboru Sekce nutričních terapeutů České asociace sester. O výživě při onemocnění covid-19 se více dozvíte v příspěvku PhDr. Tamary Starnovské. V tématu psychologie pokračujeme v seriálu o myšlení s PhDr. Martinou Muknšnáblovou a zahajujeme sérií článků na téma o duševních poruchách.

 

Nezanedbatelnou součástí života by také měla být prevence. My jsme se tentokrát zaměřili na zdraví mužů a zeptali jsme se na pár otázek lékařů na přední pražské klinice.

A pokud na vás přece jen dolehne stres a psychická nepohoda, můžete načerpat inspiraci v textu Jak se stresem bojovat PhDr. Lukáše Humpla, garanta Systému psychosociální intervenční služby.

 

Dovolte mi, abych vám ještě jednou za redakci Florence popřála úspěšný, pohodový rok a protilátky proti všem nepříjemnostem.

 

Mgr. Markéta Zbranková
redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si