Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 3 / 2015

Miss Sestrou 2014 je dětská sestra z Moravy

Datum: 2. 3. 2015
Autor: Magda Hettnerová

Krásné šaty, hudba a tanec – tak to vypadalo v pátek 13. února 2015 v pražském paláci Žofín, který se stal i letos místem konání 6. reprezentačního plesu sester Sestry na sál!

Slavnostním večerem, který organizovala agentura We Make Media, provázeli moderátoři herec Petr Rychlý a sportovní komentátor Vojtěch Bernatský. Nedílnou součástí večera byla i volba Miss Sestry 2014, o níž rozhodovala desetičlenná porota. Vítězkou titulu Miss sestra 2014 se v závěru večera stala dětská sestra z Jihomoravského kraje Karla Panáčková.

Po úvodních slovech moderátorů přivítala přítomné i prezidentka České asociace sester Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA, která na pódium pozvala i členy prezidia ČAS, kterému končí v letošním roce volební období, aby každému z nich jmenovitě poděkovala za jejich práci. Vyzvala také sestry, aby se více zapojily do činnosti v České asociaci sester, a pak už jim popřála krásný večer.

Miss Sestra 2014 Karla Panáčková (uprostřed), 1. vicemiss Lucie Hořínková, DiS. (vlevo) a 2. vicemiss a Miss sympatie Bc. Lucie Tichá, DiS. (vpravo)
foto: We Make Media

Jako první obsadily taneční parket páry z taneční školy ASTRA Praha, které ukázaly, jak se tančí vídeňský valčík, a pak už byl čas na volnou zábavu. V průběhu večera absolvovalo deset finalistek soutěže Miss Sestra 2014 nejprve rozhovor s moderátorem, který je také představil. V druhé disciplíně odpovídaly na otázky porotců a nechyběly ani promenády. Nejdříve soutěžící předvedly pracovní oděvy společnosti Cadenza a pak i krásné večerní šaty šité na míru, doplněné šperky od firmy FaBOS. Přestože o hlavní vítězce titulu Miss Sestra 2014 rozhodovala porota, o vítězce titulu Miss sestra sympatie 2014 rozhodovali diváci, kteří své hlasy odevzdávali do připravených nádob. Jejich přízeň nakonec získala všeobecná sestra ze Středočeského kraje Bc. Lucie Tichá, DiS., která také od poroty získala titul 2. vicemiss 2014. Na druhé příčce se umístila dispečerka tísňové linky a sestra ve výjezdu Lucie Hořínková, DiS., která se stala 1. vicemiss 2014. Absolutní vítězkou a držitelkou titulu Miss Sestra 2014 se stala dětská sestra, milovnice folklóru a zpěvu, usměvavá Karla Panáčková. Všechny vítězky dostaly od partnerů soutěže hodnotné dary. Miss Sestře 2014 zapůjčila firma Přerost a Švorc Auto auto na půl roku a další partner soutěže, společnost G5 Plus – Mezinárodní kariéra ve zdravotnictví, jí věnoval víkendový zájezd do Dubaje. Ochuzeni nebyli ani diváci, kteří mohli vyhrát hodnotné ceny v bohaté tombole. O finále večera se postarala zpěvačka Helena Zeťová, jejíž vystoupení slavnostní 6. reprezentační ples sester zakončilo.

Magda Hettnerová, redakce Florence

 
  • tisk
  • předplatit si